ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στης κυρίας Φωτεινής (Σκόπελος)

Παραδοσιακές σκοπελίτικες γεύσεις, ντόπιες πρώτες ύλες και κηπευτικά από το περιβόλι της κ. Φωτεινής.

22.07.2013| Updated: 25.06.2021
Στης κυρίας Φωτεινής (Σκόπελος)

Παραδοσιακές σκοπελίτικες γεύσεις, ντόπιες πρώτες ύλες και κηπευτικά από το περιβόλι της κ. Φωτεινής.

Η θέση: Στον οικισμό Πευκιάς, μόλις 5 χλμ. από την πόλη της Σκοπέλου μεταφέρθηκε φέτος μετά από 30 χρόνια η ταβέρνα της κυρίας Φωτεινής, σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του βουνού.

Η ατμόσφαιρα: Πλούσια βλάστηση ολόγυρα, θέα στο πέλαγο και απέναντι, στην Αλόννησο, ξεκούραση για την ψυχή και το σώμα. Φυσικά υλικά, καρέκλες και τραπέζια από ξύλο, φαναράκια σε κάθε τραπέζι και πεντακάθαρα, κολλαρισμένα τραπεζομάντιλα, δίνουν το πρώτο στίγμα της σπιτικής φιλοξενίας.

Το φαγητό: Δοκιμάστε την κακαβιά της. Καινοτομία της τα πάμπολλα λαχανικά που χρησιμοποιεί, όλα από το δικό της περιβόλι, αλλά και το θαλασσινό νερό με το οποίο τη μαγειρεύει. Σερβίρεται στο τραπέζι με την κατσαρόλα και βγάζει μόνο 2 μερίδες. Ροφός στιφάδο, σκορπίνα σούπα, μπακαλιάρος ψητός στα κάρβουνα και μια θαυμάσια αστακομακαρονάδα είναι μερικές ακόμη από τις σπεσιαλιτέ της κ. Φωτεινής. Αν πάλι θελήσετε κρέας στο πιάτο σας, να ξέρετε ότι όλα είναι ντόπια.

Ο λογαριασμός: Η κακαβιά δεν υπερβαίνει σε τιμή τα 15 € το άτομο, συνυπολογισμένων των ποτών. Ροφός στιφάδο για 2 άτομα, 24 €. Τα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού (ντοματάκι, βερίκοκο, πορτοκάλι, σταφύλι), η πάστα φλώρα με ξηρό δαμάσκηνο Σκοπέλου, η μουσταλευριά, το γαλακτομπούρεκο (με ντόπιο γάλα), οι κουραμπιέδες ή ό,τι άλλο έχει έτοιμο τη μέρα που θα πάτε η κ. Φωτεινή είναι κέρασμα. Τριών ειδών γλυκά σε κάθε τραπέζι. Είναι το ευχαριστώ της.

Η κάβα: Τσίπουρο με γλυκάνισο ή χωρίς, κόκκινο και λευκό κρασί, όλα δικά τους, από τους ιδιόκτητους αμπελώνες τους (1 κιλό τσίπουρο κοστίζει 7 €).

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά ανοιχτή, από το μεσημέρι. Προσφορά ένα πλήρες πρωινό και ένα γεύμα με κάθε διανυκτέρευση (100 €) σε μία από τις τρεις ιδιόκτητες βίλες τους, που πλαισιώνουν την ταβέρνα.

Πευκιάς, Σκόπελος. Τηλ.: 6977 60 71 95, 6932 60 41 36.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών