ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το κουτούκι

Οικείες γεύσεις και προσιτές τιμές σε μια ταβέρνα που υπηρετεί την απλότητα

01.05.2012| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κανάρης Τσίγκανος
Το κουτούκι

Οικείες γεύσεις και προσιτές τιμές σε μια ταβέρνα στο Μοσχάτο που υπηρετεί την απλότητα.

Η θέση: Η δροσερή αυλή του βρίσκεται κρυμμένη σε μια ήσυχη πάροδο του κεντρικού δρόμου της περιοχής.

Η ατμόσφαιρα: Γνώριμοι του μαγαζιού οι περισσότεροι πελάτες, κάτοικοι της περιοχής αλλά και μερακλήδες από τα πέριξ ή το κέντρο. Στην κουζίνα οι ετοιμασίες για το βράδυ αρχίζουν από νωρίς – κόβονται πατάτες, καθαρίζονται λαχανικά… Οικείες καταστάσεις, απλό μοτίβο της καθημερινότητας.

Το φαγητό: Κρύα μπίρα στα ποτήρια και μελέτη του καταλόγου που, όπως σε κάθε καλή ταβέρνα της γειτονιάς, έχει όλα τα καλά του Θεού, μαγειρευτά και της ώρας. Ο,τι φάγαμε ήταν από καλό έως εξαίσιο. Οι τηγανητές πατάτες ήταν πράγματι κομμένες στο χέρι και χρυσαφένιες. Τα βραστά χόρτα πεντανόστιμα, τα κολοκυθάκια ξεροτηγανισμένα, όπως και οι μελιτζάνες – τα δροσίσαμε με τζατζίκι με μπόλικο άνηθο. Συμπαθείς οι τηγανητοί κεφτέδες και απλώς… κορυφαίοι οι χοχλιοί στιφάδο – η σάλτσα τους, σπιτική, «φώναζε» για βούτες με το ψωμί. Για κλείσιμο, μας πρόσφεραν –τι άλλο;- μωσαϊκό.

Ο λογαριασμός: Δώσαμε 30 ευρώ για δύο άτομα.

Η κάβα: Εμφιαλωμένο κρασί γιοκ· θα βολευτείτε με χύμα ή θα συνοδεύσετε το φαγητό με μπίρα, ούζο η τσίπουρο.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 12.00 π.μ. μέχρι και τα μεσάνυχτα. Θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στα γύρω στενά. Για τους καπνίζοντες υπάρχει αυλή.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT