Μια σαλάτα πλουμιστή, ελληνική και απολύτως μοντέρνα.
Μέσα στο καυτό στόμα του Ιουλίου, μια σαλάτα-αντίδοτο: αλμυρίκια ή γλιστρίδα (αναλόγως της διαθεσιμότητας), κεράσια, ντομάτα, ντοματίνια κονφί, γρανίτα αγγούρι (από: αγγούρι, πράσινη πιπεριά κέρατο, αλάτι και ρυζόξιδο), γιαούρτι πρόβειο καλαρρύτικο, δυόσμος, λάδι, λεμόνι, αφρίνα. Αφειδία γεύσεων, οξυκόρυφες εντάσεις, ένα μαστίγιο δροσιάς, γλύκας και ξινάδας στις μουδιασμένες από την κάψα αισθήσεις, ένα μικρό καλοκαιρινό ποίημα διά χειρός Σωτήρη Κοντιζά. Στο Nolan. Κουβεντιάζοντας με τον σεφ, έμαθα ότι φρούτα και ζαρζαβατικά τα παίρνουν από τον Κώστα Κρεμμύδα (biokremmydas.gr), τον βραβευμένο από τον «Γαστρονόμο» βιοκαλλιεργητή που παράγει δικά του και εμπορεύεται και άλλων αξιόλογων γεωργών τα νόστιμα βιολογικά καλούδια.
Μαγειρική (ναι, μαγειρική έχει και η σαλάτα) δεμένη με τον τόπο, την εποχή, την καλή και ποιοτική πρώτη ύλη, και μπράβο τους.
*To άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στον Γαστρονόμο Ιουλίου, τεύχος 159.