ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ PROMOTED

Aperol Spritz: Η πιο νόστιμη συντροφιά του καλοκαιριού

Παρέα με με το γλυκόπικρο aperitivo και την... παρέα του, στην Πάρο, στην Αντίπαρο, στο σπίτι, παντού.

18.07.2022
Aperol Spritz: Η πιο νόστιμη συντροφιά του καλοκαιριού

Όταν τα αδέρφια Λουίτζι και ο Σίλβιο Μπαρμπιέρι πρωτοπαρουσίασαν το Aperol στην Πάντοβα, το 1919, σίγουρα δεν θα φαντάζονταν ότι έναν αιώνα μετά τόσοι άνθρωποι σε διαφορετικά σημεία του κόσμου θα έκαναν πρόποση στο καλοκαίρι με τα ποτήρια τους βαμμένα πορτοκαλί. Με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς, με αρώματα πορτοκαλιού και νύξεις από βότανα και ρίζες, όπως γεντιανή και ραβέντι, το Aperol Spritz είναι από τα πιο δημοφιλή aperitivi. Mαζί με τα συνοδευτικά του γαργαλάει την όρεξη − αυτό σημαίνει στα λατινικά το ρήμα «aperire», από όπου προέρχεται η λέξη, που περιγράφει μια συνήθεια που, ομολογουμένως, μας ταίριαξε πολύ.

Σύμβολο κεφάτης συναναστροφής και ξεγνοιασιάς, το λαμπερό, γοητευτικά γλυκόπικρο ποτό, που δένει εξαιρετικά με μαριναρισμένες ελιές, μπρουσκέτες και κροστίνι, αλλαντικά κι άλλες νόστιμες αλμυρές μπουκιές, χρωματίζει με το ιδιαίτερό του χρώμα κάθε λογής περιβάλλοντα. Με ένα κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα να σιγοντάρει, όμως, είναι το κάτι άλλο. Με το Join the joy, μια σειρά εμπειριών με το ιταλικό aperitivo στο επίκεντρο, αυτό το καλοκαίρι μάς δίνει ραντεβού σε δεκάδες σημεία της Πάρου −όπως και πέρυσι− και της γειτονικής Αντιπάρου, που την ακολούθησε και μπήκε κι εκείνη στο ρυθμό του. Σόλο ή μετά φαγητού, φορτίζει και πάλι παραλίες, βεράντες πλάι στη θάλασσα και ασπρισμένα σοκάκια με events, DJ sets, εκπλήξεις και… πορτοκαλί ενέργεια.

Αφού το χαρείτε σε διαφορετικά σκηνικά στο νησί κι επιστρέψετε στην πόλη ηλιοκαμένοι, έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες σας, κρατήστε την αύρα των διακοπών ζωντανή φτιάχνοντάς το για τους φίλους σας: ο συνδυασμός του Αperol με Cinzano To Spritz, σόδα, πάγο και μια φέτα πορτοκαλιού φωτίζει με άλλο φως τα απογεύματα. Μπορείτε κάλλιστα να το συνοδεύσετε με την πολύ νόστιμη μπρουσκέτα που προτείνει ο εξαιρετικός σεφ και chef ambassador του Aperol Spritz Αθηναγόρας Κωστάκος. Είναι η κατάλληλη παρέα για αυτό το ποτό που κρύβει μέσα του τη χαρά του να απολαμβάνεις τη στιγμή και τη συντροφιά.

 

Μπρουσκέτα με ντοματίνια και πουρέ γλυκού μαύρου σκόρδου

Υλικά
1 τεμάχιο μπαγκέτα ζυμωτή, κομμένη σε λεπτές φέτες
100 γρ. μαύρο σκόρδο, καθαρισμένο και λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο, απλό, ψιλοκομμένο
10-15 ντοματίνια βελανίδια
1 μπαλίτσα (120 γρ.) βουβαλίσια μοτσαρέλα
4-5 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμέμο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μία τοστιέρα φρυγανίζουμε ελαφρά τις φέτες της μπαγκέτας.
2. Αλείφουμε τις φέτες με το μαύρο σκόρδο.
3. Κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 ή 6 εάν είναι πιο μεγάλα.
4. Στραγγίζουμε τη μοτσαρέλα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
5. Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κομμένα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκα φύλλα βασιλικού.
6. Τα απλώνουμε πάνω στις φέτες μπαγκέτας και σερβίρουμε.

#AperolSpritzInParos

#JoinTheJoy

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών