ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Από χόμπι έγινε επάγγελμα

Μπίρα έφτιαχνε στο σπίτι του, για προσωπική ευχαρίστηση. Διάβασε, έψαξε, πειραματίστηκε, έμαθε. Ήταν για χρόνια το χόμπι του, ώσπου ο Πειραιώτης Μάνος Ναζλίδης, ηλεκτρολόγος μηχανικός …

13.08.2013

Μπίρα έφτιαχνε στο σπίτι του, για προσωπική ευχαρίστηση. Διάβασε, έψαξε, πειραματίστηκε, έμαθε. Ήταν για χρόνια το χόμπι του, ώσπου ο Πειραιώτης Μάνος Ναζλίδης, ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, αποφάσισε να στήσει το δικό του ζυθοποιείο στη Χίο, όπου ζει τα τελευταία 4 χρόνια. Τον περασμένο Μάιο εμφιαλώθηκαν τα πρώτα μπουκάλια της Φρέσκιας Μπύρας Χίου, μιας ξανθοκίτρινης πλούσιας ale που παράγεται στον Κάμπο από ολόκληρα ανθάκια λυκίσκου και τρεις διαφορετικές ποικιλίες βύνης, ωριμάζει για περισσότερες από 4 με 6 εβδομάδες, είναι απαστερίωτη και αφιλτράριστη.

Η δυναμική του ζυθοποιείου φτάνει τα 500 εκατόλιτρα το χρόνο και αναμένεται να τριπλασιαστεί μέσα στο καλοκαίρι. «Επιθυμία μου ήταν να φέρω στην αγορά μια μπίρα με αρμονικά δεμένα χαρακτηριστικά, γεμάτη συνοχή. Δεν με ένοιαζε να φτιάξω ένα αναψυκτικό για την παραλία· δεν είναι αυτό η μπίρα για μένα», λέει ο Μάνος Ναζλίδης. «Ξεκίνησα πριν από 3 χρόνια να στήνω το ζυθοποιείο, αλλά, επειδή με πρόλαβε η κρίση, προχωρώ με πολύ αργά βήματα, τα απολύτως απαραίτητα. Ανοίγομαι μέχρις εκεί που με παίρνει. Θέλω να πατάω γερά στο έδαφος, πριν στρέψω τις προσπάθειές μου στην επόμενη κίνηση…»

Δοκιμάστε

  • Chios beer (Pale Ale)

Κάμπος Χίου, τηλ. 22710 33 107, www.chiosbeer.gr

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών