ΜΠΙΡΑ

Εξάγεται το 50% της παραγωγής

Αν την περασμένη χρονιά το 30% της παραγωγής της προοριζόταν για τις ξένες αγορές (ΗΠΑ, Καναδάς, Ελβετία κ.ά.), φέτος οι εξαγωγές αναμένεται να ξεπεράσουν το …

07.10.2013| Updated: 25.06.2021
Εξάγεται το 50% της παραγωγής

Αν την περασμένη χρονιά το 30% της παραγωγής της προοριζόταν για τις ξένες αγορές (ΗΠΑ, Καναδάς, Ελβετία κ.ά.), φέτος οι εξαγωγές αναμένεται να ξεπεράσουν το 50%. «Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με το εξωτερικό λίγο πριν από την κρίση, γιατί βλέπαμε προς τα πού όδευε η κατάσταση. Και τελικά, αποδείχθηκε σοφή επιχειρηματική κίνηση», λένε οι άνθρωποί της. Δημιούργημα του ομογενούς Κρις Παπαδήμα, σε συνεργασία με τον ζυθοποιό David Wood και τον τεχνικό ζυθοποιείου Barry Murray, η Ζέος γεννήθηκε το 1999 στον Ίναχο Αργολίδας, κυκλοφορώντας την ομώνυμη μπίρα στην αγορά 2 χρόνια αργότερα. Σήμερα παράγει περίπου 3.000 εκατόλιτρα το χρόνο.

Η Zeos Pilsner, η μοναδική εμφιαλωμένη σε πλαστικό μπουκάλι φρέσκια απαστερίωτη μπίρα που διατίθεται σήμερα στην Ελλάδα, έχει μόλις 45 ημέρες ζωής, συνεπώς το πλαστικό (το οποίο προέκυψε τυχαία και έμεινε) δεν επηρεάζει τη γεύση της. Διατίθεται και παστεριωμένη (με ελαφρώς πιο πικρή γεύση) σε καφέ γυάλινο μπουκάλι. Παράγονται επίσης η Mak (τύπου lager) και η Black Mak (μαύρη weiss).

Δοκιμάστε

  • Zeos Black Mak (Weiss)
  • Zeos Μακεδονική Συνταγή (Lager)
  • Zeos Pilsner (Pils)

Ζυθοποιία ΖΕΟΣ, Ίναχος Αργολίδας, τηλ. 27510 31 400, www.greekbeer.com

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών