ΜΠΙΡΑ

Φρέσκος τηνιακός ζύθος

Κυκλαδίτικη, τηνιακή, φρέσκια, απαστερίωτη, χωρίς συντηρητικά, μικρής παραγωγής. Η πιο πρόσφατη άφιξη στο χώρο των ελληνικών μικροζυθοποιείων (έκανε την εμφάνισή της στην αγορά στις αρχές …

17.07.2013| Updated: 25.06.2021
Φρέσκος τηνιακός ζύθος

Κυκλαδίτικη, τηνιακή, φρέσκια, απαστερίωτη, χωρίς συντηρητικά, μικρής παραγωγής. Η πιο πρόσφατη άφιξη στο χώρο των ελληνικών μικροζυθοποιείων (έκανε την εμφάνισή της στην αγορά στις αρχές Απριλίου) είναι η μπίρα Νήσος, η αρωματική και πλούσια Pilsner που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη και ο σύντροφός της, έμπειρος στο χώρο της διαφήμισης και του τουρισμού, Αλέξανδρος Κουρής, μαζί με τους φίλους τους Κωστή και Ελίνα Δάλλα. Το έδαφος είχαν προετοιμάσει ήδη οι περισσότεροι από 25.000 φίλοι της στο Facebook, όπου έχει ενεργό -σχεδόν καθημερινή- παρουσία.

Με την πεποίθηση πως «η επιχειρηματικότητα είναι η μοναδική υγιής διέξοδος από την κρίση», η ιδρυτική ομάδα της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων οραματίστηκε μια μπίρα κυκλαδίτικη, που θα μπορούσε να γίνει μέρος της ταυτότητας του τόπου, που θα προσθέσει αξία στην εικόνα του. «Και θα βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την κυκλαδίτικη γαστρονομία, συνοδεύοντας ιδανικά τη νησιωτική κουζίνα», συμπληρώνει η Μάγια Τσόκλη. Κάπως έτσι, στην Τήνο, την οποία η οικογένεια Τσόκλη «ανακάλυψε» και αγάπησε πριν από δύο δεκαετίες, και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Βαγιά, στο κτίριο όπου κάποτε στεγαζόταν η παλιά ταβέρνα Ροδιά, διαμορφώθηκε ο χώρος του επισκέψιμου για το κοινό ζυθοποιείου. Η πειραματική καλλιέργεια λυκίσκου στο νησί είναι το επόμενο βήμα της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων, το οποίο βρίσκεται ήδη σε στάδιο προετοιμασίας. Οσο για τη δυναμική του ζυθοποιείου, κάθε βρασιά είναι 2.000 λίτρα τη φορά. «Το πού θα φτάσει η παραγωγή το χρόνο θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση», εξηγεί η κ. Τσόκλη.

Δοκιμάστε

  • Nissos Pilsner (Pils)

Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, Βαγιά Τήνου, τηλ. 22830 26 333, www.nissosbeer.comwww.facebook.com/nissosbeer

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών