ΜΠΙΡΑ

Irish Red Ale

Irish Red Ale ή Red Ale ή Irish Ale είναι µια απαλή και ελαφριά Ale, η οποία γεννήθηκε στην Ιρλανδία. Το βαθύ κόκκινο χρώμα της …

16.07.2013| Updated: 25.06.2021
Irish Red Ale

Irish Red Ale ή Red Ale ή Irish Ale είναι µια απαλή και ελαφριά Ale, η οποία γεννήθηκε στην Ιρλανδία. Το βαθύ κόκκινο χρώμα της οφείλεται στη βύνη και τη μικρή ποσότητα ψημένου κριθαριού, το οποίο της δίνει τις λεπτές γεύσεις ψηµένων σιτηρών. Ο λυκίσκος είναι ελάχιστα αντιληπτός (ή και ανύπαρκτος) στη γεύση και στο άρωµά της. Η γεύση της χαρακτηρίζεται από την ελαφρά γλυκύτητα της βύνης, τις έντονες νότες καραµέλας, την ελαφρά πικράδα από το ψηµένο κριθάρι και την ελαφρώς ξηρή επίγευσή της. Ζαχαρωτά και βούτυρο µπορούν να είναι αντιληπτά σε κάποιες από αυτές. Το αλκοόλ τους κυµαίνεται από 4 έως 6%.

Οι πιο διάσηµες του στυλ είναι οι εξής: Smithwick’s Irish Ale, Kilkenny Irish Beer, Murphy’s Irish Red, Three Floyds Brian Boru Old Irish Ale, Great Lakes Conway’s Irish Ale, O’Hara’s Irish Red Ale, Beamish Red Ale και Caffrey’s Irish Ale.

Ποιες κυκλοφορούν: στην ελληνική αγορά Kilkenny Irish Beer και Murphy’s Irish Red.

Με τι θα τις συνδυάσουµε: Οι ντοµάτες, η ρίγανη και ο βασιλικός µε µια σπιτική ζύµη πίτσας ταιριάζουν τέλεια µε τις Red Ale. Εξάλλου, η πίτσα στις περισσότερες παραλλαγές της συνοδεύει άριστα τις κόκκινες Ale και Lager.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών