ΜΠΙΡΑ

Βιολογική από… έρωτα

Η πρώτη ελληνική βιολογική μπίρα γεννήθηκε πριν από 14 χρόνια στο Ρέθυμνο από τον έρωτα ενός Γερμανού και μιας Κρητικιάς. Ο μαθηματικός Bernd Brink έστησε …

25.09.2013| Updated: 15.02.2024
Βιολογική από… έρωτα

Η πρώτη ελληνική βιολογική μπίρα γεννήθηκε πριν από 14 χρόνια στο Ρέθυμνο από τον έρωτα ενός Γερμανού και μιας Κρητικιάς. Ο μαθηματικός Bernd Brink έστησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 την πρώτη αναγνωρισμένη ελληνική ζυθοποιία, κάνοντας επάγγελμα το χόμπι που εξασκούσε ως φοιτητής.


Η παραγωγή ξεκίνησε δειλά-δειλά το καλοκαίρι του 2001 σε ένα χώρο που λειτουργούσε με γεννήτρια και χωρίς ψυκτικό εξοπλισμό (χρησιμοποιήθηκαν παγάκια για την ψύξη της δεξαμενής). Τα μπουκάλια κλείνονταν με το χέρι και οι ετικέτες κολλούνταν μία-μία με πινέλο. Η μπίρα -ξανθιά και μαύρη- βγήκε στην αγορά με το όνομα Ρεθυμνιακή, ακολουθώντας τον γερμανικό νόμο του 1516 περί καθαρότητας του ζύθου. Σήμερα η παραγωγή υπολογίζεται σε 1.000 εκατόλιτρα ετησίως και όλα τα παλιά μηχανήματα έχουν ασφαλώς αντικατασταθεί από πιο σύγχρονα.


Φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, παρασκευάζεται από πρώτες ύλες που προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια και διατηρείται στο ψυγείο για 4 μήνες. Πριν από περίπου 3 χρόνια μετονομάστηκε σε Brink’s από το επίθετο του δημιουργού της, καθώς σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπεται η χρήση γεωγραφικών προσδιορισμών στην ετικέτα. Παραμένει όμως ίδια και απαράλλακτη στη γεύση, στο άρωμα και φυσικά στη συνταγή της.

Δοκιμάστε

  • Brink’s Ρεθυμνιακή Μαύρη (Dunkel)
  • Brink’s Ρεθυμνιακή Ξανθιά (Lager)

Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία, 12ο χλμ. Ρεθύμνου – Σπηλίου, τηλ. 28310 41 243, www.brinks-beer.gr

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT