ΜΠΙΡΑ

Βραδιές με κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Φρούτα του καλοκαιριού, μπαχάρια και βότανα “παντρεμένα” με δροσιστική μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ. «Σινεμά η βεράντα μας», που φυσάει δροσερό αεράκι.

10.08.2020| Updated: 25.06.2021
Βραδιές με κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Powered by ΑΛΦΑ

Φρούτα του καλοκαιριού, μπαχάρια και βότανα “παντρεμένα” με δροσιστική μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ. «Σινεμά η βεράντα μας», που φυσάει δροσερό αεράκι.

Ανοίγουμε την οθόνη, πατάμε play, παίρνουμε τα κοκτέιλ στο χέρι, τα πόδια ψηλά στο τραπέζι. Καλοκαιράκι, χαλάρωση, σπίτι κι οι αγαπημένες μας σειρές. Διακοπές δεν είναι μόνο τα νησιά και η θάλασσα. Είναι και η τεμπελιά και η ρούχλα, πασπαλισμένα με απολαυστικές συνήθειες εντός πόλης.

 

Beerllini +

Για μια κανάτα

  • 2 μέρη μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ – κρύα από το ψυγείο
  • 1 μέρος φρέσκο ροδάκινο πουρέ – κρύο από το ψυγείο
  • φέτες ροδάκινο, για το σερβίρισμα

Βάζουμε σε μια κανάτα την μπύρα και την πούλπα του ροδάκινου μαζί με μπόλικο πάγο. Τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε κολονάτα ποτήρια, χωρίς τον πάγο. Γαρνίρουμε με φέτες από ροδάκινο.

 

Sparkling Mint Julep

Για 1 κοκτέιλ

  • 1 κουτάκι μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ
  • 12 φρέσκα φύλλα μέντας
  • 1 κουτ. σούπας σιρόπι ζάχαρης
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κορδέλες αγγουριού

Βάζουμε σε μια κανάτα την μπύρα μαζί με μπόλικα φύλλα μέντας, μια πρέζα πιπέρι και το σιρόπι ζάχαρης – ρυθμίζουμε την ποσότητα σύμφωνα με τα γούστα μας. Αναμιγνύουμε καλά με ένα κουτάλι και μεταφέρουμε το μίγμα μαζί με λεπτές κορδέλες αγγουριού σε ένα κρύο ποτήρι μπύρας, γεμισμένο με μπόλικο τριμμένο πάγο.

Μαζί με τα αναζωογονητικά κοκτέιλ, ετοιμάζουμε και δύο πανεύκολα κι ελαφριά σνακ, που δεν θα μας απασχολήσουν για πολύ ώρα στην κουζίνα:

Φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με ντομάτα μυρωδάτη

Φρυγανίζουμε μέχρι να σκουρύνουν αρκετά και να ξεροψηθούν οι φέτες του ψωμιού. Τρίβουμε φρέσκιες γλυκές ντομάτες στον ψιλό τρίφτη και τις καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, τριμμένο σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη. Βρέχουμε ελαφρά το ψωμί, το περιχύνουμε με μπόλικο καλό ελαιόλαδο να μουλιάσει καλά και απλώνουμε το μίγμα με τις ντομάτες.

Μαστέλο και ροδάκινα ή Μαστέλο και καρπούζι

Κόβουμε το μαστέλο σε φέτες μεγέθους σαν μισό πακέτο σπίρτα. Σε αντίστοιχα κομμάτια κόβουμε τα φρούτα. Τα περνάμε εναλλάξ σε ξύλινα καλαμάκια, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο στο γκριλ, ίσα-ίσα να πάρει λίγο χρώμα το τυρί. Τα σερβίρουμε χλιαρά, πασπαλισμένα με φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.

Καλή απόλαυση!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών