Μένουμε σπίτι και απολαμβάνουμε το χρόνο μας και το φαγητό μας παρέα με ένα ποτήρι ελληνικό κρασί. Τις ετικέτες που σας προτείνουμε θα τις βρείτε στις διαδικτυακές κάβες και η σειρά κατάταξής τους είναι με βάση τη χαμηλότερη λιανική τιμή.
*Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής.
Λευκά
Monograph 2019, Μοσχοφίλερο, Γαία Οινοποιητική – 5,50€
Το Monograph είναι ένα κρασί με εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής και τυπικό χαρακτήρα Μοσχοφίλερου, παρότι δεν είναι Π.Ο.Π. Μαντινεία.
«9» 2019, Ασύρτικο-Trebbiano-Sauvignon Blanc, Κτήμα Μουσών – 6,20€ – 5,60€
Η σειρά κρασιών με το νούμερο «9» είναι η βασική της οικογένειας Ζαχαρία, με το συγκεκριμένο λευκό να είναι διαχρονικά ένα κλασικό ελληνικό ποιοτικό κρασί.
Ασπρολίθι 2018, Ροδίτης, Οινοποιείο Ρούβαλη – 7,20€ – 6,90€
Μια ετικέτα σταθμός για το ελληνικό κρασί, από τους πιο ποιοτικούς Ροδίτες με ορυκτώδη χαρακτήρα, αρώματα εσπεριδοειδών και υψηλή οξύτητα.
Δάφνιος 2018, Βιδιανό, Οινοποιείο Δουλουφάκη – 7,80€
Ένα κρασί ελαφρύ, ιδανικό για aperitif με όλα τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας του, έντονα αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων, λιπαρό χαρακτήρα και μέτρια οξύτητα.
Ασύρτικο 2018, Μικροοινοποιΐα Μυλωνά – 7,90€
Ένα Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης, από τον Αττικό Αμπελώνα, με μέτρια προς υψηλή οξύτητα, πιο φρουτώδη χαρακτήρα, κρατώντας τα ορυκτώδη στοιχεία της ποικιλίας.
Μαντινεία 2018, Μοσχοφίλερο, Seméli Estate – 7,92€ -9,90€
Ένα διαχρονικό Μοσχοφίλερο με την υπογραφή του Λεωνίδα Νασιάκου, αρώματα φρέσκων άνθεων, εσπεριδοειδών και τραγανή οξύτητα.
Ψηλές Κορφές 2018, Μοσχάτο Άσπρο, Ε.Ο.Σ.Σάμου – 8,10€
Από τις ψηλές κορφές των βουνών της Σάμου κατευθείαν στο ποτήρι μας. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες εκδοχές ξηρού Μοσχάτου με δροσερή οξύτητα και έντονο ανθικό χαρακτήρα.
F Foivos 2018, Ασύρτικο-Μοσχάτο, Foivos Papastratis – 8,60€ – 9,90€
Ένα δροσερό, αρωματικό κρασί με αρώματα άνθεων και εσπεριδοειδών με τονισμένη οξύτητα, από τον νεαρό οινοποιό Φοίβο Παπαστράτη.
Plano 2019, Μαλαγουζιά, Κτήμα Τέχνη Οίνου – 9,17€ – 11,30€
Το Plano έχει έντονα αρώματα πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών φρούτων, βοτανικό χαρακτήρα και νύξεις τροπικών φρούτων, με λιπαρή υφή και μέτρια οξύτητα.
Logos 2015, Chardonnay, Κτήμα Ζαφειράκη – 9,22€ – 10,12€
Ένα Chardonnay από τον κάμπο με εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής και τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας.
Ψαράδες 2018, Δαφνί, Οινοποιείο Λυραράκη – 9,24€
Το Κτήμα Λυραράκη αναβίωσε την ποικιλία Δαφνί, μια μοναδική ποικιλία, με αρώματα πεύκου, δάφνης και άλλων βοτάνων. Ιδανικός συνδυασμός με μαγειρίτσα.
Retsina Amphorε naturε, Ροδίτης, Οινοποιείο Τετράμυθος – 9,50€
Το οινοποιείο Τετράμυθος κάνει μοναδική δουλειά στα κρασιά ήπιας επέμβασης. Η συγκεκριμένη Ρετσίνα είναι από τις καλύτερες εκδοχές ήπιας οινοποίησης Ροδίτη σε αμφορέα.
Κυδωνίτσα 2019, Οινοποιείο Παπαγιαννακόπουλος – 9,60€ – 9,90€
Ο ταλαντούχος οινοποιός Πάνος Παπαγιαννακόπουλος παράγει μια Κυδωνίτσα με αρώματα πυρηνόκαρπων εσπεριδοειδών φρούτων, λιπαρή υφή και τραγανή οξύτητα.
Μοσχάτο Σπίνας 2019, Οινοποιείο Στραταριδάκη – 10€ – 11,60€
Ένα κρασί με έντονα αρώματα άνθεων και πυρηνόκαρπων φρούτων της οικογένειας Στραταριδάκη και από τα πιο ποιοτικά της Κρήτης.
Notes 2018, Sauvignon Blanc-Τσαούσι, Gentilini Winery – 10,90€
Ένα έντονα αρωματικό κρασί με ζωηρό φυτικό χαρακτήρα, αρώματα πράσινων φρούτων, εσπεριδοειδών και υψηλή οξύτητα, από τη βασική σειρά του οινοποιείου Gentilini.
Εφράνωρ 2019, Μοσχατέλα-Βοστιλίδι, Κτήμα Σκλάβου – 11,20€ – 11,50€
Το Κτήμα Σκλάβου παράγει κρασιά με βιοδυναμικές πρακτικές. Ο Εφράνωρ είναι ένα οξειδωτικού χαρακτήρα κρασί με έντονα αρώματα ώριμων λουλουδιών και φρούτων.
Σαββατιανό Βαρέλι 2018, Κτήμα Παπαγιαννάκου – 11,90€ – 12,30€
Το Κτήμα Παπαγιαννάκου είναι συνώνυμο της ποικιλίας Σαββατιανό. Το Βαρέλι του είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά κρασιά από Σαββατιανό, ιδιαίτερα αν το αφήσετε να παλαιώσει.
Σαν τα Μάραθα 2019, Ασύρτικο, Οινοποιείο Σύρου – 11,90€
Είναι ένα Ασύρτικο με καταγωγή την Σύρο, με κάποια στοιχεία της ποικιλίας από τη Σαντορίνη, φτιαγμένο με φροντίδα από τον οινολόγο-ιδιοκτήτη Νίκο Χατζάκη και εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής.
Ροές 2017, Chardonnay, Oinotropai Estate-winery – 12,60€
Ένα βαρελάτο Chardonnay γεμάτο και πληθωρικό, από το νέο οινοποιείο Oinotropai στην περιοχή της Πελοποννήσου, με ισορροπία βαρελιού, οξύτητας, αλκοόλ και φρούτου.
Cuvée Larsinos 2018, Viognier, Κτήμα Σκούρα – 12,70€ – 13,10€
Ένα από τα καλύτερα ελληνικά Viognier, με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, κάτι που ενισχύει και ο τρόπος εμφιάλωσης του (βιδωτό καπάκι ή screwcap). Έχει έντονο πυρηνόκαρπο χαρακτήρα και λιπαρή υφή.
Μαλαγουζιά 2019, Κτήμα Γεροβασιλείου – 13,34€
Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου είναι ο άνθρωπος που διέσωσε και αναβίωσε την Μαλαγουζιά σαν ποικιλία. Το συγκεκριμένο κρασί είναι με μεγάλη διαφορά μια από τις καλύτερες εκδοχές της, αν όχι η καλύτερη.
Κτήμα Άλφα 2019, Sauvignon Blanc, Κτήμα Άλφα – 15,70€ – 16€
Από τις πιο διαχρονικές ετικέτες, το Κτήμα Άλφα είναι τυπικό Sauvignon Blanc με βοτανικό χαρακτήρα, αρώματα πράσινων φρούτων και εσπεριδοειδών.
Όβηλος 2018, Semillon-Ασύρτικο, Κτήμα Βιβλία Χώρα – 19,50€
Ίσως από τα πιο value for money ελληνικά λευκά κρασιά με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Έχει αρώματα ώριμων φρούτων, λιπαρή υφή, γεμάτο σώμα και τραγανή οξύτητα.
X-Bourgo 2018, Ασύρτικο. Οινοποιείο Κοσμόπουλου – 19,50€
Η Τήνος είναι το δεύτερο νησί -μετά την Σαντορίνη- διάσημο για το Ασύρτικο. Ο Θεόδωρος Κοσμόπουλος με την οινολογική φροντίδα του Ηλία Ρουσσάκη κάθε χρόνο μας εκπλήσσουν και πιο ευχάριστα.
Σαντορίνη 2018, Ασύρτικο, Κτήμα Αργυρού – 21,50€- 22,20€
Το Κτήμα Αργυρού είναι από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες αμπελώνων και παράγει από τα πιο ποιοτικά Ασύρτικα στη Σαντορίνη. Μάλιστα κυκλοφορεί την προηγούμενη εσοδεία κάθε τρύγου.
Σαντορίνη 2018, Ασύρτικο, Αμπελώνες Vassaltis – 24,50€ – 28,70€
Ένα από τα νεότερα οινοποιεία της Σαντορίνης, το οποίο έχει καταφέρει να είναι σημείο αναφοράς για κάθε οινόφιλο και επαγγελματία παγκοσμίως και από άποψη ποιότητας, αλλά και σαν τυπικό δείγμα Σαντορίνης.
Familia 2018, Ασύρτικο, Κτήμα Χατζηδάκη – 26.90€ – 27.90€
Το Κτήμα Χατζηδάκη αποφάσισε την παραγωγή λιγότερων φιαλών της βασικής Σαντορίνης του και αλλαγή ονόματος σε Familia. Το αποτέλεσμα είναι μια Σαντορίνη με σαφώς πιο ποιοτική πρώτη ύλη και αποτέλεσμα.
Ροζέ
Φτέρη 2019, Αγιωργίτικο-Μοσχοφίλερο, Οινοποιείο Τρουπή – 5,52€ – 6,90€
Ένα ροζέ στα χρώματα της Προβηγκίας με αρώματα άνθεων, κόκκινων φρούτων και βοτάνων. Η τιμή του για την ποιότητα του είναι σίγουρα ασυναγώνιστη!
Ακακίες 2018, Ξινόμαυρο, Κτήμα Κυρ-Γιάννη – 7,19€ – 7,89€
Η Ακακίες είναι ένα old time classic ελληνικό ροζέ κρασί, με ελαφρώς πιο έντονο χρώμα, αρώματα κόκκινών φρούτων, βοτάνων και υψηλή οξύτητα.
Pixie 2018, Μοσχάτο-Αγιωργίτικο, Αμπελώνες Μάρκου – 7,60€ – 8,90€
Μια ημίξηρη εκδοχή ροζέ κρασιού από τον την περιοχή της Αττικής και τους Αμπελώνες Μάρκου, με έντονα αρώματα άνθεων και κόκκινων φρούτων.
Rosé de Xinomavro 2018, Ξινόμαυρο, Αμπελώνες Θυμιόπουλου – 10.30€ – 12.15€
Ο Απόστολος Θυμιόπουλος παράγει ένα ροζέ με βαθύ χρώμα, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, πολύ κοντά στην φιλοσοφία των Ισπανών, με οξειδωτικό χαρακτήρα και σκοπό την μεγάλη παλαίωση.
Ιέρεια 2018, Μοσχοφίλερο, Οινοποιία Μποσινάκη – 11.50€
Αν και όλοι γνωρίζουμε το Μοσχοφίλερο για τα λευκά κρασιά που παράγει, η Οινοποιία Μποσινάκη, που έχει εστιάσει στην ποικιλία, παράγει ένα εξαιρετικό ροζέ με έντονα ανθικά αρώματα.
Merlot Single Vineyard 2019, Domaine Costa Lazaridi – 13,90€ – 14.80€
Το ροζέ του Κώστα Λαζαρίδη είναι στα χρώματα τις Προβηγκίας, από την ποικιλία Merlot, με έντονα αρώματα βοτάνων, κόκκινων φρούτων και άνθεων.
Idylle d’ Achinos 2019, Grenache-Syrah-Αγιωργίτικο, La Tour Melas – 13,95€
Από τα καλύτερα ροζέ που κυκλοφορούν. Το Idylle του La Tour Melas είναι η ελληνική ροζέ εκδοχή των κρασιών της Προβηγκίας, που τα έκανε γνωστά στο ευρύ κοινό.
Ερυθρά
Mrs 2017, Syrah-Ρωμέικο, Οινοποιείο Μανουσάκη – 7,20€
Το οινοποιείο Μανουσάκη παράγει εξαιρετικά κρασιά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες. Το συγκεκριμένο είναι ένα μοναδικό χαρμάνι της ποικιλίας Syrah με την γηγενή ποικιλία Ρωμέικο.
Merlot 2017, Κτήμα Μπουγιούρη – 7,70€ – 9€
Το οινοποιείο Μπουγιούρη βρίσκεται στην Αττική και παράγει ένα Merlot με έντονα φρουτώδη αρώματα, μέτριο σώμα και μαλακές τανίνες.
Οινάρι 2016, Αγιωργίτικο-Μαυροδάφνη, Οινοποιία Παρπαρούση – 8,70€ – 9,20€
Είναι από τα πιο ποιοτικά κρασιά σε εξαιρετική τιμή, ένα χαρμάνι από τις ποικιλίες Αγιωργήτικο και Μαυροδάφνη, μαλακό, φρουτώδες και βοτανικό.
Aiora 2018, Μαυροτράγανο-Ξινόμαυρο-Syrah, Οινοποιείο Μοσχόπολις – 10,40€ – 12,20€
Ένα φρουτώδες κρασί με αρώματα κόκκινων, μαύρων φρούτων και φυτικό χαρακτήρα από ένα καινούριο οινοποιείο που παράγει ενδιαφέροντα κρασιά.
Ραψάνη 2017, Ξινόμαυρο-Κρασάτο-Στραυρωτό, Οινοποιείο Ντούγκου- 10,90€ – 11,20€
Η Ραψάνη από το Οινοποιείο Ντουγκου, είναι από τα καλύτερα παραδείγματα της περιοχής. Ιδανική σχέση ποιότητας – τιμής, αρώματα κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
Syrah 2017, Κτήμα Αβαντίς – 11,03€ – 12,11€
Το Κτήμα Αβαντίς εξειδικεύεται στη συγκεκριμένη ποικιλία και είναι ίσως το πιο value for money ελληνικό Syrah με αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαρικών και δέρματος.
Mademoisselle 2018, Μαυροδάφνη, Κτήμα Χαριτάτου – 11,70€ – 13,70€
Οι ξηρές εκδοχές της ποικιλίας Μαυροδάφνη, όπως το Mademoisselle, παράγουν εξαιρετικά κρασιά. Πρόκειται για ένα ελαφρύ, φρουτώδες κρασί με αρώματα μαύρων φρούτων, βοτάνων, φυτών και μπαχαρικών.
Grand Reserve 2013, Ξινόμαυρο, Μπουτάρη Οινοποιητική – 11,80€
Η Μπουτάρη Οινοποιητική παράγει ένα πιο ρουστίκ χαρακτήρα του Ξινόμαυρου. Η αξία του και η ποιότητα του είναι δύο πράγματα αδιαμφισβήτητα στο πέρασμα του χρόνου.
Νεμέα 2018, Αγιωργίτικο, Κτήμα Αϊβαλή – 12€ – 14,50€
Το Κτήμα Αΐβαλή παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας με μεγάλη συμπύκνωση, έντονα αρώματα μαύρων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και μεγάλη δυνατότητα παλαίωση, όπως η συγκεκριμένη Νεμέα.
Γουμένισσα 2016, Ξινόμαυρο-Νεγκόσκα, Κτήμα Χατζηβαρύτη – 13,20€ – 13,60€
Το Κτήμα Χατζηβαρύτη παράγει κρασιά με ήπια οινοποίηση και βιοδυναμικές πρακτικές. Το συγκεκριμένο κόκκινο είναι φινετσάτο και έχει αρώματα κόκκινων φρούτων, βοτάνων, μπαχαρικών και άνθεων.
Νάουσα 2017, Ξινόμαυρο, Οινοποιείο Δαλαμάρα – 14,80€ – 15,10€
Ο Κωστής Δαλαμάρας είναι από τους πιο ταλαντούχους οινολόγους της γενιάς του. Η Νάουσα του 2017 είναι από τα πιο φινετσάτα κρασιά που κυκλοφορούν και πρέπει να δοκιμάσει κάθε οινόφιλος.
Σπάνιες Γαίες Single Vineyard «Γαλάρι» 2017, Αγιωργίτικο-Petit Verdot-Tannat, Οινοποιείο Στροφιλιά – 15,20€ – 15,50€
Ένα κρασί μικρής παραγωγής, αλλά υψηλής ποιότητας, σε εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Βαθύ σε χρώμα, με αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαρικών και βοτάνων.
Αφρώδη
Αφρός 2017, Ροδίτης, Οινοποιείο Κεχρή – 7,90€ – 9,20€
Η πρώτη ημιαφρώδης Ρετσίνα από τον master του είδους Στέλιο Κεχρή. Ιδανικό για δύσκολους συνδυασμούς με φαγητά «wine killers» όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, ο ταραμάς, το αυγοτάραχο, τα σπαράγγια κ.ά.
D’ Ifestia, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Κτήμα Χατζηγεωργίου – 10,40€
Η οικογένεια Χατζηγεωργίου παράγει ένα από τα πιο ποιοτικά τύπου Asti ελληνικά Μοσχάτα με αρώματα φρέσκων άνθεων, εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων.
Amalia Rosé, Αγιωργίτικο, Κτήμα Τσέλεπου – 13,90€ – 14,90€
Το Κτήμα Τσέλεπου έχει μεγάλη ιστορία στην παραγωγή αφρωδών οίνων με την παραδοσιακή μέθοδο. Αρώματα κόκκινων φρούτων, βοτάνων και άνθεων ισσοροπούν με τις φινετσάτες φυσαλίδες στο στόμα.
Karanika Extra Brut, Ξινόμαυρο, Κτήμα Καρανίκα – 16,95€
Ο Λαυρέντης Hartman-Καρανίκας παράγει ίσως τα πιο ποιοτικά αφρώδη στην Ελλάδα με την παραδοσιακή μέθοδο από την περιοχή του Αμυνταίου και από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Ασύρτικο.
#drinkgreekwine #staystrong #staysafe