ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Αηδάνι 2013, Κτήμα Αργυρού

Η Σαντορίνη των εκλεκτικών.

19.02.2014

Η Σαντορίνη των εκλεκτικών.

Από τις πιο παλιές αιγαιοπελαγίτικες λευκές ποικιλίες. Το Αηδάνι είναι ιδανική ποικιλία για τους ανήσυχους οινόφιλους που αναζητούν τους κρυμμένους θησαυρούς πίσω από τα προφανή και τα γνωστά.

Το Αηδάνι του Αργυρού με είχε ενθουσιάσει από τις πρώτες πειραματικές γουλιές που είχα δοκιμάσει πριν από πολλά χρόνια μαζί με τον Γιάννη Αργυρό στο μικρό οινοποιείο της Επισκοπής. Σήμερα στα άξια χέρια του νεαρού Ματθαίου τα κρασιά του Κτήματος τραβάνε δυναμικά στην ποιοτική ανηφόρα. Το φετινό Αηδάνι αν και πολύ φρέσκο ακόμα, δείχνει το εξαιρετικό πρόσωπο του. Αρώματα λευκών μικρών λουλουδιών, αχλαδιού, βοτάνων, υπογραμμισμένα από την χαρακτηριστική ορυκτώδη διάσταση του σαντορινιού terroir. Στόμα μεσαίου όγκου και οξύτητας με πολύ μακριά επίγευση.

Τώρα που είναι φρέσκο το δοκιμάσαμε συνοδεύοντας ένα ριζότο με κίτρινη κολοκύθα και λουίζα και τηγανητά φιλετάκια γόπας. Αργότερα γιατί αυτό το Αηδάνι εξελίσσεται για μια 4ετία τουλάχιστον θα το δοκιμάσουμε με κουνελάκι με λευκή σάλτσα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών