ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Δίπλα σε ψάρια και θαλασσινά

Σαντορίνη Γηγενείς ΖύμεςΠαραγωγόςΟινοποιία ΓαβαλάΠοικιλίαΑσύρτικοΠΟΠΣαντορίνηΑλκοόλ13% Η αυθεντικότητα του σαντορινιού Ασύρτικου και η τυπική έκφρασή του οδήγησαν φέτος τον Γιώργο Γαβαλά στην δημιουργία μίας Σαντορίνης με γηγενείς …

12.06.2014

Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες
Παραγωγός
Οινοποιία Γαβαλά
Ποικιλία
Ασύρτικο
ΠΟΠ
Σαντορίνη
Αλκοόλ
13%

Η αυθεντικότητα του σαντορινιού Ασύρτικου και η τυπική έκφρασή του οδήγησαν φέτος τον Γιώργο Γαβαλά στην δημιουργία μίας Σαντορίνης με γηγενείς ζύμες, τις ζύμες δηλαδή του ίδιου του σταφυλιού χωρίς άλλες παρεμβάσεις ούτε καν αυτή του βαρελιού! Η Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες 2013 βάζει στα ποτήρια μας ένα κρασί που σε εντυπωσιάζει με την πρώτη γουλιά και σε μεταφέρει καταμεσής στο Αιγαίο, να ανασαίνεις την Καλντέρα και να κοιτάς με δέος την Παλιά και την Καινούργια Καμένη. Μυρίζεις το ποτήρι: Άνθη λεμονιάς, φρούτο και τσακμακόπετρα και στο στόμα μια γεύση πλούσια, λιπαρή, εκφραστική και στιβαρή, πικάντικη και ιωδιούχα από το σαντορινιό «καθούρι» την ομίχλη του νησιού που μεταφέρει την ανάσα της θάλασσας στους αμπελώνες «μπολιάζοντας» τα σταφύλια. Δίπλα σε θαλασσινά και ψάρια, σε λευκά κρέατα σε καλοκαιρινές λιχουδιές δίπλα σε όλα!

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών