ΟΙΝΟΣ PROMOTED

Domaine Costa Lazaridi Malagousia

Όαση Δροσιάς από την Δράμα!

25.07.2023
Domaine Costa Lazaridi Malagousia

Στα μέσα του καλοκαιριού και με το θερμόμετρο να «χτυπάει» κόκκινο η αναζήτηση οάσεων δροσιάς είναι πρωτεύων στόχος.
Το 2014 το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη από την Δράμα ανακάλυψε μια τέτοια όαση καθώς φύτεψε αμπελώνα σε υψόμετρο που αγγίζει μέχρι και τα 950μ. Εγκατεστημένος στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού, έχει διαφορά θερμοκρασίας την ημέρα και τη νύχτα που συμβάλλει στην πιο αργή ωρίμανση των ποικιλιών καθώς και στην ανάπτυξη πολύπλοκων αρωμάτων τόσο στις λευκές όσο και στις ερυθρές ποικιλίες.

Μια τέτοια ξεχωριστή λευκή ποικιλία από το αμπελοτόπι του Κατάφυτου είναι και η Μαλαγουζιά που μας γοητεύει από την πρώτη γουλιά. Η «σταχτοπούτα» του Ελληνικού αμπελώνα μεταμορφώθηκε σε «βασιλοπούλα» χάρη στην τεχνογνωσία των ανθρώπων του Κτήματος και την μοναδικότητά του μικροκλίματος της περιοχής. Όλα αυτά αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο, στον όγκο και τη δομή της εμβληματικής ετικέτας Domaine Costa Lazaridi Malagousia.

Με χαρακτήρα που εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη, η Μαλαγουζιά με την δροσιστική της οξύτητα αποτελεί ιδανικό σύμμαχο για τις ζεστές ημέρες της εποχής. Μπορείτε να την απολαύσετε δροσερή είτε μόνη της σαν απεριτίφ είτε με πράσινες, δροσερές σαλάτες, τρυφερά μαλάκια ή φρέσκα ζυμαρικά με πέστο.
Την «κρυστάλλινη» και δροσερή εικόνα έρχεται να ολοκληρώσει η φιάλη με το εντυπωσιακό γυάλινο πώμα – κόσμημα! Εύκολο και πρακτικό στο άνοιγμα μας προκαλεί να το απολαύσουμε αμέσως χωρίς να έχουμε τιρμπουσόν μαζί μας!

Πρόκειται για μια πολυβραβευμένη ετικέτα και πιο συγκεκριμένα αξίζει να αναφέρουμε ότι η σοδειά του 2022 έχει 2 χρυσά μετάλλια και 3 χρυσά η σοδειά του 2021. Επιπλέον βραβεύτηκε ως κορυφαίο λευκό ελληνικό κρασί με τίτλο «Best of Show Greece White» στον διεθνή διαγωνισμό Οίνου Mundus Vini στη Γερμανία.

Αυτή τη Μαλαγουζιά αξίζει να τη δοκιμάσεις!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών