ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Ένα μεγάλο κρασί

Το έγκυρο περιοδικό οίνου Decanter το βαθμολόγησε με 95/100, του απένειμε πλατινένιο μετάλλιο και το κατέταξε ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά του κόσμου για το 2016. …

19.04.2017

Το έγκυρο περιοδικό οίνου Decanter το βαθμολόγησε με 95/100, του απένειμε πλατινένιο μετάλλιο και το κατέταξε ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά του κόσμου για το 2016. Μα τι κρασί ο Άγιος Χρόνος του Κτήματος Αβαντίς των Απόστολου Μούντριχα και Λένγκας Γρηγοριάδου! Στον λόφο του Αγίου Χρόνου, στον Μύτικα της Εύβοιας, τρυγιούνται μαζί εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια της ερυθρής ποικιλίας Syrah με λευκό Viognier (σε αναλογία 92%-8%) και συνοινοποιούνται με ελάχιστες οινολογικές παρεμβάσεις. Το κρασί παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 14-16 μήνες. Το αποτέλεσμα ρουαγιάλ, γι’ αυτό και πολυβραβευμένο. «Αρώματα βιολέτας, μαύρων φρούτων, μαύρου πιπεριού και καπνού. Ένα απίθανο κρασί, με πολυεπίπεδο, γεμάτο στόμα, που απλώς “λιώνει” στο στόμα», όπως περιγράφει το βρετανικό περιοδικό. Οίνος ευφραντικός, πυκνός και ελαφρύς, όμορφος, χορηγήστε τη χάρη του σε συνάξεις, σε χαρμόσυνες τελετές μακράς οινοποσίας. Το πιο πιθανό είναι να βρείτε στις κάβες του 2012– προμηθευτείτε το και ξεχάστε το για κάμποσο καιρό. Και μια είδηση: φτιάχνεται τώρα το θηραϊκό οινοποιείο του κτήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών