ΟΙΝΟΣ

Γλυκά σαμιώτικα κρασιά

Δροσερές γεύσεις και αρώματα για να σας κάνουν συντροφιά τα πρώτα φθινοπωρινά βράδια.

21.09.2016| Updated: 25.06.2021
Γλυκά σαμιώτικα κρασιά

Δροσερές γεύσεις και αρώματα για να σας κάνουν συντροφιά τα πρώτα φθινοπωρινά βράδια.

Φρέσκο σταφύλι, παλιό εκατόφυλλο τριαντάφυλλο και άνθη πορτοκαλιάς! Να μυρίζεις, να γεύεσαι και να μη χορταίνεις! Αχ! Αυτό το λευκό Μοσχάτο a petits grains που καλλιεργείται στις ιστορικές πεζούλες της Σάμου και με τα αρώματά του κάνει τις νύχτες του Σεπτέμβρη να μοιάζουν καλοκαιρινές!

Ενα Nectar (10,80 €) με βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα παλαίωσης καπνού, λιβανιού, αμυγδαλωτών και καφέ, παγωμένο στους 12°, θα συνοδεύσει άγλυκες τάρτες με ξηρούς καρπούς, ένα πλούσιο παρφέ παγωτό καφέ και τον εσπρέσο σας!


Το περίφημο Anthemis του 2004 (9,10 €), πορτοκαλί με χάλκινες ανταύγειες και ξεμυαλιστικά αρώματα. Εδώ το χαρακτηριστικό άρωμα του Μοσχάτου ανακατεύεται μ’ αυτό του μελιού, των κρυμμένων γλυκών κουταλιού στα παλιά ντουλάπια της γιαγιάς ή ακόμα και με σαγηνευτικά αρώματα καπνού και σοκολάτας. Είναι υπέροχο με ένα παγωτό με κομμάτια καραμέλας και ξηρών καρπών, πλούσιο και αμαρτωλό.

Πάντα παγωμένα, τα σαμιώτικα γλυκά κρασιά θα σας κρατήσουν συντροφιά σε όλα τα επιδόρπια. Το δροσερό Φυλλάς με τις τάρτες φρέσκων φρούτων και τις απαλές κρέμες, τις μπριλέ και την πανακότα. Το κλασικό Grand Cru (7,80 €) με τα ζελέ και τις μπαβαρουάζ φρούτων και το Vin Doux (7,30 €) με άφθονο τριμμένο πάγο συνοδεύει ιδανικά τα τελευταία ώριμα πεπόνια, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια.

Πιείτε τα γλυκά κρασιά σας παγωμένα σε ποτήρια του λευκού κρασιού, κατά προτίμηση κοντά στο αγιόκλημα του κήπου, για να παραβγαίνουν τα αρώματα ποιο θα σας κατακτήσει!

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών