ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Η Νεμέα σε 10 ποτήρια

Αντιπροσωπευτικές ετικέτες που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το γευστικό προφίλ της περιοχής.

30.08.2016

Αντιπροσωπευτικές ετικέτες που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το γευστικό προφίλ της περιοχής.

Αργιλος Γη, Κτήμα Χαρλαύτη: Ευχάριστο και φιλικό ερυθρό κρασί για όλες τις ώρες, με έμφαση στην πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής.

Αγιώνυμο, Οινοποιείο Λαυκιώτη: Φινετσάτο ερυθρό κρασί που αναδεικνύει όμορφα τις γευστικές και αρωματικές αρετές του Αγιωργίτικου της Νεμέας.

Μονοπάτι, Οινοποιείο Αϊβαλή: Πρωτοπόρο δείγμα της «premium» προσέγγισης στο κρασί της Νεμέας, με αποδεδειγμένα σημαντική δυναμική παλαίωσης.

Terra Leone Ammos Reserve, Κτήμα Παλυβού: Στιβαρό, δυνατό και πληθωρικό ερυθρό κρασί που αντανακλά τις μεγάλες δυνατότητες του terroir της Νεμέας.

Νεμέα Reserve, Semeli: Εκλεκτό ερυθρό κρασί από τα πιο προνομιούχα αμπελοτόπια της περιοχής Κούτσι, που είναι παράλληλα και εξαιρετικά φιλικό και ευέλικτο στο τραπέζι.


Grande Cuvée, Οινοποιείο Σκούρα: Ιδιαίτερα δημοφιλής ετικέτα, προϊόν προσεκτικής οινοποίησης και ωρίμασης πρώτης ύλης από επιλεγμένα αμπέλια μεγάλου υψομέτρου.

Κτήμα Δρυόπη, Reserve: Πλούσιο, γενναιόδωρο κρασί από αμπελώνα με «ηλικιωμένα» αμπέλια, συμπυκνωμένο, με πολύ ωραίες, δυναμικές αλλά ευγενικές τανίνες.

Κτήμα Παπαϊωάννου, Μικροκλίμα: Νεμέα παλαίωσης με φανατικούς οπαδούς. Πολύπλοκο, κομψό, ευγενικό.

Γαία Οινοποιητική, Κτήμα Γαίας: Το κρασί που άλλαξε το νεμεάτικο τοπίο, η απτή απόδειξη της πολυδυναμικής ποικιλίας σε μία από τις καλύτερες εκφράσεις της.

La Τour Melas, Παλιές Ρίζες: Νew entry πρωτοκλασάτο κρασί από έναν εκατόχρονο αμπελώνα. Το «άλλο» πρόσωπο του Αγιωργίτικου!

Διαβάστε επίσης: Nεμέα: Με τις ρίζες στην ιστορία6 ανερχόμενα οινοποιεία στη ΝεμέαΜε προορισμό τη Νεμέα

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών