ΟΙΝΟΣ PROMOTED

Κτήμα Χατζημιχάλη

Ένα οικογενειακό οινοποιείο στην κοιλάδα της Αταλάντης, με παράδοση και αγάπη στην παραγωγή ποιοτική κρασιού, από το 1973.

13.07.2023
Κτήμα Χατζημιχάλη

Έχετε αναρωτηθεί γιατί στις ετικέτες οίνων του Κτήματος Χατζημιχάλη δεσπόζει μια… γαλοπούλα; Τι σχέση μπορεί να έχει με το κρασί; Η ιστορία πίσω από το έμβλημα του Οινοποιείου κρύβει όλο το πάθος, την αγάπη και την αφοσίωση του ιδρυτή του Κτήματος Δημήτρη Χατζημιχάλη στο καλό κρασί, που τον καθιέρωσαν ως ηγέτη στην «Επανάσταση του Ελληνικού Κρασιού».

Ήταν μόλις 19 χρονών ο Δημήτρης Χατζημιχάλης όταν το 1973 έφτιαξε το πρώτο του κρασί. Παθιασμένος με το κρασί, μελετά την ιστορία του και σύντομα φτιάχνει ένα πατητήρι. Την ίδια χρονιά αγοράζει τα πρώτα 90 στρέμματα γης στην Κοιλάδα Αταλάντης, έναν τόπο με πλούσια αμπελοοινική παράδοση και με ιδανικό μικροκλίμα για αμπελοκαλλιέργεια χάρη στην ισορροπία των ρευμάτων αέρα: το καλοκαίρι φυσούν δροσερά από τον Παρνασσό προς τη θάλασσα, ενώ πνέουν αντίστροφα τον χειμώνα και την άνοιξη. Έτσι ,τα σταφύλια ωριμάζουν ιδανικά την περίοδο του τρύγου, ενώ προστατεύονται από την παγωνιά τις κρύες ανοιξιάτικες νύχτες.

Παρά τις αρχικές δυσκολίες, ο Δημήτρης Χατζημιχάλης δεν το βάζει κάτω και, για να αντεπεξέλθει στις οικονομικές προκλήσεις και στα έξοδα των πρώτων αμπελώνων, δημιουργεί ένα αγρόκτημα όπου εκτρέφει γαλοπούλες από τις αρχές Σεπτεμβρίου που καταφθάνουν από τον Καναδά μέχρι τον Δεκέμβριο που είναι πλέον έτοιμες για το γιορτινό τραπέζι. Όλα τα έσοδα από αυτή την εκτροφή και την πώληση γαλοπούλας επενδύονται στους αμπελώνες και στα έξοδα των πρώτων ετών μέχρι να γίνουν οι πρώτες πωλήσεις. Γι’ αυτό η γαλοπούλα φιγουράρει υπερήφανη στις ετικέτες των κρασιών Χατζημιχάλη., συμβολίζοντας την προσήλωση και το πάθος ενός ανθρώπου στο κρασί, σε μια εποχή που ο κλάδος της οινοποιίας ήταν ακόμη σε βρεφική ηλικία.

Σήμερα ο Δημήτρης Χατζημιχάλης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος, που διοικεί μαζί με τους δύο γιους του, Λεωνίδα και Παναγιώτη, ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με τον πατέρα τους. Τα 90 στρέμματα έφτασαν τα 2.200 και συνεχίζουν να παράγουν οίνους κορυφαίας ποιότητας που φτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, επεκτείνοντας ολοένα τα σύνορα της επιχείρησης.

 

Website: www.hatzimichalis.com

Email: [email protected]

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών