ΟΙΝΟΣ PROMOTED

Κτήμα Σεμέλη: Ένας παράδεισος οινοτουρισμού μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα

Οινική εξόρμηση σε ένα μοναδικό terroir και ένα εντυπωσιακό οινοποιείο.

17.01.2024
Κτήμα Σεμέλη: Ένας παράδεισος οινοτουρισμού μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα

Πόση ώρα απέχει από το σπίτι μας η πιο απίθανη οινική εμπειρία που θα μπορούσαμε να βιώσουμε σε μια απολαυστική εξόρμηση στη φύση; Μόλις μιάμιση ώρα από το κέντρο της πόλης, κι έχοντας αφήσει πίσω την κίνηση και τις σκοτούρες της Αθήνας, διασχίζουμε τον καταπράσινο αμπελώνα της Νεμέας, και φτάνουμε σε μια κατάφυτη ορεινή έκταση στο Κούτσι της Κορινθίας. Στην αγκαλιά του βουνού, περιτριγυρισμένο από απέραντους αμπελώνες ως εκεί που φτάνει το μάτι, βρίσκεται, απόλυτα εναρμονισμένο με το τοπίο, το σύγχρονο οινοποιείο του Κτήματος Σεμέλη. Επισκέψιμο για τους λάτρεις του κρασιού και των εκλεπτυσμένων απολαύσεων, διοργανώνει οινογευσίες που περιλαμβάνουν μερικά από τα καλύτερα και αρτιότερα ελληνικά κρασιά, και προσφέρει γκουρμέ γεύματα με βιολογικά προϊόντα.

Κρασιά που συναρπάζουν

Η επιλογή του σημείου που βρίσκεται το οινοποιείο του Κτήματος δεν είναι τυχαία. H Νεμέα είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος αμπελώνας της χώρας, το δε Κούτσι διαθέτει τα ποιοτικότερα εδάφη για την καλλιέργεια κλιμάτων. Το Κτήμα παράγει μερικές από τις πιο αγαπημένες –εντός και εκτός συνόρων– ελληνικές ετικέτες κρασιού από το 1979, κάτι που μεταξύ άλλων το επιβεβαιώνουν και τα 27 βραβεία που απέσπασαν τα κρασιά SEMÉLI και το 2023.

Στριφογυρίζοντας τα ποτήρια μας

Πού παράγονται τα πιο αγαπημένα μας κρασιά, με ποιον τρόπο, τι αρώματα έχουν, τι γεύση, και ποια είναι αυτή η επίγευση που δε λέει να τελειώσει; Κλείνουμε ένα πρόγραμμα γευσιγνωσίας στο Κτήμα Σεμέλη, και αυτομάτως παίρνουμε εισιτήριο για τις απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω απορίες μας. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των ανθρώπων του οινοποιείου έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά, διαφορετικά κρασιά, νέας και παλαιότερης εσοδείας. Τα προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα από τους οινολόγους του Κτήματος, περιλαμβάνουν επίσης οργανωμένες ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής, συλλογής, οινοποίησης και εμφιάλωσης, καθώς και στο ατμοσφαιρικό κελάρι, όπου συντελείται η μαγική διαδικασία ωρίμασης του κρασιού.

Μια σημαντική ευκαιρία προσφέρεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ευρύτερη αντίληψη του τόπου που δημιούργησε τα σπουδαία αυτά κρασιά. Η Νεμέα, το Κούτσι, το Κτήμα Σεμέλη, μπορούν να αποτελέσουν μια ολιστική εμπειρία για τον επισκέπτη: Μία διαδρομή στα μονοπάτια των παραδόσεων που ισορροπούν ανάμεσα στον μύθο των Θεών και την πραγματικότητα των ανθρώπων.

Στο bistrot για ελληνική γαστρονομία και κορυφαίο wine pairing

Όλες τις ώρες της ημέρας, το πανέμορφο bistrot του Κτήματος προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών εμπνευσμένων από την τοπική ελληνική κουζίνα. Βασισμένοι σε βιολογικά προϊόντα, εξαιρετικές και περιώνυμες πρώτες ύλες, όπως ξινό τραχανά Κορινθίας, όσπρια και φάβα από τον Φενεό, φέτα Ζήρειας, προσούτο Μακεδονίας, και μία επιλογή κρεάτων ελληνικής εκτροφής, αναδεικνύουν με δημιουργικότητα και φαντασία την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Ελλάδας. Η εμπειρία στο bistrot ολοκληρώνεται με τα κρασιά του Κτήματος, ακολουθώντας ένα ιδεώδες wine pairing, σε έναν καλοσχεδιασμένο συνδυασμό φαγητού-κρασιού, όπου κανείς μπορεί να επιλέξει, από παλιές και νέες σοδειές, τις ετικέτες της επιλογής του, απευθείας από την πηγή, που δεν είναι άλλη από το κελάρι του οινοποιείου. Η ίδια εμπειρία προσφέρεται και alfresco, σε όσους προτιμούν να βρίσκονται σε στενή επαφή με τη φύση. Οι υπεύθυνοι του οινοποιείου μπορούν να οργανώσουν κατόπιν συνεννόησης ένα αξέχαστο πικνίκ, στα κιόσκια που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στους αμπελώνες του Κτήματος. Και επειδή η γεύση είναι ένα ταξίδι από μόνη της, πριν ολοκληρώσεις την επίσκεψή σου στο κτήμα μπορείς να αγοράσεις τα προϊόντα του Κτήματος δίνοντας με τον τρόπο αυτόν στο ταξίδι σου συνέχεια.

Αν λοιπόν αναρωτιόσουν πού θα κάνεις την επόμενη απόδρασή σου από την Αθήνα, τώρα ξέρεις την απάντηση. Μάθε περισσότερα στο semeliestate.gr.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών