ΟΙΝΟΣ

Λευκά κρασιά ως 10 ευρώ

*** €Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου / Σαββατιανό / Σαββατιανό / ΠΓΕ Αττική / Αλκοόλ: 12,5%Ζωηρό κίτρινο χρώμα. Ντελικάτα αρώματα ανανά, λευκόσαρκου ροδάκινου και μάνγκο, στόμα με …

01.08.2013| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Λευκά κρασιά ως 10 ευρώ

*** €
Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου / Σαββατιανό / Σαββατιανό / ΠΓΕ Αττική / Αλκοόλ: 12,5%
Ζωηρό κίτρινο χρώμα. Ντελικάτα αρώματα ανανά, λευκόσαρκου ροδάκινου και μάνγκο, στόμα με όγκο και οξύτητα που του προσδίδει ισορροπία. Νόστιμη και ζουμερή επίγευση. Θα το συνδυάσουμε με πράσινες σαλάτες, πίτες και διάφορα μεζεδάκια, όπως τυροπιτάκια, ντολμαδάκια, τζατζίκι κ.ά.

*** €
Κτήμα Αρβανιτίδη / Σορόκος Λευκός / Chardonnay, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο / ΠΓΕ Θεσσ/νίκη / Αλκοόλ: 12,5%
Θαυμάσιο χαρμάνι με εντυπωσιακά αρώματα στη μύτη: αχλάδι, γιαρμάς, πράσινο μήλο, λάιμ, φασκόμηλο και νότες από λουκούμι τριαντάφυλλο και λιβάνι. Στόμα δροσερό, απαλό και φρέσκο, με ισορροπία και γοητευτική επίγευση. Είναι ένα απολαυστικό απεριτίφ, που ταιριάζει επίσης με πράσινες σαλάτες, λευκά τυριά, σπαράγγια και αγκινάρες.

*** €
Vrinioti Winery / Μεθέα / Trebbiano, Sauvignon / ΠΓΕ Εύβοια / Αλκοόλ: 12,5%
Εκρηκτικά αρώματα εσπεριδοειδών, λουλουδιών μανόλιας, με νύξεις μεταλλικότητας και αποχρώσεις ανανά, λευκόσαρκου ροδάκινου, μπανάνας και μάνγκο. Στόμα με χαρακτηριστική οξύτητα, ζωντάνια και όγκο, με τα αρώματα μύτης να βάζουν την υπογραφή τους και στο στόμα. Μακρά επίγευση. Συνοδεύει εξωτικά πιάτα με φρούτα, χορτόπιτες και τάρτες λαχανικών, λευκά τυριά, ζυμαρικά με πλούσιες τυρένιες σάλτσες.


***
Ορεινοί Αμπελώνες Λαλίκου / The Golden White / Ασύρτικο, Muscat / ΠΓΕ Καβάλα / Αλκοόλ: 13,5%
Λευκοκίτρινο χρώμα, σε ένα κρασί με φίνες αποχρώσεις λουλουδιών στη μύτη, που πλαισιώνονται από νύξεις τσαγιού, φλούδας λεμονιού και γλυκού πορτοκάλι. Στόμα τραγανό, εύγευστο, με οξύτητα που του χαρίζει νεύρο. Επίγευση που αφήνει μια αίσθηση από άνθη πορτοκαλιάς. Θα το παντρέψουμε με λεμονάτα πιάτα λευκών κρεατικών, αλλά και με χορτόπιτες, τυρόπιτες, τηγανητά μεζεδάκια και λευκά τυριά.

**
Κτήμα Κοντοβράκη / Ροκανιάρης / Ροκανιάρης / ΠΓΕ Αργολίδα / Αλκοόλ: 12%
Ενδιαφέρον κρασί από μια σπάνια ποικιλία, με γοητευτικά αρώματα αχλαδιού και λευκόσαρκου ροδάκινου σε φόντο εσπεριδοειδών. Ευκολόπιοτο, δροσερό στόμα, με ήπια οξύτητα και μικρής διάρκειας, φρουτώδη επίγευση. Θα το συνδυάσουμε με ορεκτικά, όπως μπρουσκέτες, φάβα, ντολμαδάκια, σπαράγγια, πατάτες φούρνου.

*** €
Κτήμα Χατζηβαρύτη / Mosaic Λευκό / Ροδίτης, Ξινόμαυρο, Sauvignon / ΠΓΕ Πλαγιές Πάικου / Αλκοόλ: 13%
Χρώμα κίτρινο με πράσινες ανταύγειες και μύτη από φρέσκα φρούτα, λάιμ, πορτοκάλι αλλά και φρέσκα βότανα, όπως δάφνη, θυμάρι και εστραγκόν. Είναι καλοδομημένο, αλλά ελαφρύ, με ευχάριστη οξύτητα και έντονο φρούτο και στην επίγευση. Θα το σερβίρουμε μαζί με φρέσκα λευκά τυριά, πράσινες σαλάτες και μεζεδάκια, όπως φάβα, ντολμάδες γιαλαντζί, κουκιά, κ.ά.


**
Κτήμα Θεοδωρακάκου / Λυκοβουνό / Ασύρτικο / ΠΓΕ Λακωνία / Αλκοόλ: 12,5%
Μια ξεχωριστή εκδοχή του Ασύρτικου, που συνδυάζει τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας με τις αρετές του συγκεκριμένου terroir: έντονη μεταλλικότητα αλλά και φρούτο, σε συνδυασμό με φρέσκα βότανα, φύλλα τσαγιού και βανίλια. Στόμα απαλό, δροσερό και με νύξεις ώριμων φρούτων. Θα το συνοδεύσουμε με βραστά λαχανικά, τυρόπιτες, χορτόπιτες, ψάρια και θαλασσινά.

**
Κτήμα Μίγα / Μοσχάτο Αμβούργου / Μοσχάτο Αμβούργου / ΠΓΕ Τύρναβος / Αλκοόλ: 13,5%
Φρέσκο κρασί, νεανικό και ιδανικό για απεριτίφ. Λαμπερό το χρώμα του και ζωηρά αρωματική η μύτη του, με νότες από τριαντάφυλλο και βιολέτα, ώριμα κεράσια και πιπέρι. Στόμα ελαφρύ και φρουτώδες, ευκολόπιοτο. Συνδυάζεται με πίτσες, ορεκτικά και κρέατα μαγειρεμένα με φρούτα.

*** €
Οινοποιείο Ντουράκη / Lihnos / Βιδιανό / ΠΓΕ Κρήτη / Αλκοόλ: 12,5%
Ολόφρεσκο και τραγανό κρασί με μύτη γεμάτη ευωδιές ώριμων βερίκοκων, νυχτολούλουδου και νύξεις σαφράν. Στόμα γενναιόδωρο και βουτυράτο, που «μπαίνει» με γλύκα, αφήνοντας παράλληλα την αρωματική ένταση να πλημμυρίσει τον ουρανίσκο. Οξύτητα που το υποστηρίζει και επίγευση εξίσου αρωματική. Συνοδεύει ριζότο, γλυκόξινα πιάτα, λιπαρά ψάρια, τυρόπιτες.

***
Οινοποιείο Ανώσκελη / Άνω Πλαγιά / Ασύρτικο, Βιδιανό, Βηλάνα / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 13,5%
Μύτη ντελικάτη, με υπέροχη φινέτσα, σε μια σύνθεση αποτελούμενη από ξύσμα λεμονιού, άνθη εσπεριδοειδών, ρίγανη και φασκόμηλο, αλλά και νότες από λευκόσαρκο ροδάκινο, μαρμελάδα βερίκοκο και ανθόμελο. Υπέροχα αρωματικό και στο στόμα, με τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση. Ένα κρασί περιορισμένης παραγωγής. Βάλτε το δίπλα σε πιάτα λαχανικών, λευκά τυριά, όστρακα και ψάρια.

Ευχαριστούμε τις κάβες www.houseofwine.gr, www.greeceandgrapes.gr,Vinifera και Vinoterra, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

  • Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου, 22940 32508
  • Κτήμα Αρβανιτίδη, 23950 61626
  • Vrinioti Winery, 22260 32048
  • Αμπελώνες Λαλίκου, 2510 836938
  • Κτήμα Κοντοβράκη, 27540 21444
  • Κτήμα Χατζηβαρύτη, 23430 41236
  • Κτήμα Θεοδωρακάκου, 27310 36555
  • Οινοποιείο Αλεξάκη, 2810 252019
  • Οινοποιείο Ντουράκη, 28250 51761
  • Οινοποιείο Ανώσκελη, 28240 83127

Αξιολόγηση
***** Εξαιρετικό / **** Ξεχωριστό / *** Πολύ καλό / ** Καλό / * Ικανοποιητικό

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών