ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Μοσχοφίλερο

Ποικιλία πολύ ζωηρή, ανθεκτική και παραγωγική, δίνει αρωματικά, ξηρά κρασιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν εύκολα αναγνωρίσιμα και ευρέως γνωστά. Καλλιεργείται σε έκταση περίπου 15.000 στρεμμάτων κυρίως …

08.08.2013
  • Ποικιλία πολύ ζωηρή, ανθεκτική και παραγωγική, δίνει αρωματικά, ξηρά κρασιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν εύκολα αναγνωρίσιμα και ευρέως γνωστά.
  • Καλλιεργείται σε έκταση περίπου 15.000 στρεμμάτων κυρίως στους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας και σποραδικά στη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο, την Πρέβεζα, τη Μαγνησία και τη Φλώρινα.
  • Ο νομός Αρκαδίας αναφέρεται ως η κύρια περιοχή καλλιέργειας όπου παράγονται οίνοι Ο.Π.Α.Π.
  • Το φυτό είναι ζωηρό, εύρωστο, παραγωγικό, ευαίσθητο σε ωίδιο και βοτρύτη. Αγαπά τα βαθιά ασβεστώδη εδάφη, με υγρασία.
  • Το τσαμπί του είναι πυκνόρραγο και μεγάλου μεγέθους, με βάρος περίπου 210 γρ. και μήκος γύρω στα 20 εκ., με σφαιρικές ρώγες μέσου μεγέθους, με παχιά φλούδα και ερυθρωπό χρώμα.
  • Η άνθιση ξεκινά τον Ιούνιο. Η ωρίμαση ολοκληρώνεται μετά τις 27 Σεπτεμβρίου.
  • Τα κρασιά από Μοσχοφίλερο είναι φρουτώδη, με υψηλή χαρακτηριστική οξύτητα και μακρά επίγευση. Πίνονται στους 15º C και συνοδεύουν ιδανικά ψαρικά και οστρακοειδή, καθώς και μακαρονάδες με βάση τα θαλασσινά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών