ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Πού σερβίρουμε τα επιδόρπια κρασιά

Το ποτήρι port είναι το ιδανικό για επιδόρπια κρασιά, αλλά και για αποστάγματα και ντιζεστίφ, τα οποία συνήθως σερβίρονται σε ποσότητα 50 ml. Τα παλιά …

23.07.2021
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Το ποτήρι port είναι το ιδανικό για επιδόρπια κρασιά, αλλά και για αποστάγματα και ντιζεστίφ, τα οποία συνήθως σερβίρονται σε ποσότητα 50 ml.

Τα παλιά ποτήρια τύπου γκράπας με το κλειστό στόμιο δεν είναι κατάλληλα, γιατί έχουν πολύ μικρή διάμετρο και δεν αφήνουν καθόλου το ποτό να αναπνεύσει και τον καταναλωτή να απολαύσει τα αρώματά του.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών