ΟΙΝΟΣ

Sangiovese

Η ποικιλία-ορόσημο του αμπελώνα της Τοσκάνης άρχισε την καριέρα της από πολύ χαμηλά, παρά τη μακρόχρονη ιστορία της. Είναι ταυτισμένη με τα κρασιά της ζώνης …

13.07.2013| Updated: 25.06.2021
Sangiovese
  • Η ποικιλία-ορόσημο του αμπελώνα της Τοσκάνης άρχισε την καριέρα της από πολύ χαμηλά, παρά τη μακρόχρονη ιστορία της.
  • Είναι ταυτισμένη με τα κρασιά της ζώνης του Chianti, τα οποία μόλις τα τελευταία 35 χρόνια έχουν αρχίσει να συγκαταλέγονται στα ποιοτικά και μεγάλα κρασιά του Παλαιού Κόσμου.
  • Όταν οι Ιταλοί άρχισαν να παίρνουν το Sangiovese στα σοβαρά και να πιστεύουν στις δυνατότητές του, τότε άρχισε να γίνεται μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες της κατηγορίας της. Είναι ίσως ο ορισμός της πιο δυναμικής ερυθρής ποικιλίας, καθώς μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερα ευρεία γκάμα κρασιών, που ξεκινούν από τα πιο ελαφρά, απλά και καθημερινά, και φτάνουν μέχρι τα πλέον πληθωρικά, με μεγάλη δυναμική παλαίωσης.
  • Σε κάθε περίπτωση, τα κρασιά από Sangiovese είναι ιδιαίτερα φιλικά προς τον ουρανίσκο και ιδανικά προσανατολισμένα προς τις κρεατοφαγικές πτυχές των πιάτων της Μεσογείου. Ανάλογα με το προφίλ κάθε ετικέτας, μπορούν δηλαδή να συνοδεύσουν από πίτσα μέχρι μεγάλες μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες στα κάρβουνα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών