ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Sauvignon Blanc

Ευγενής λευκή ποικιλία, που κατάγεται από το Μπορντό της Γαλλίας. Χαρακτηρίζεται από φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών, ενώ είναι γνωστή και για την τονισμένη οξύτητά …

13.07.2013
  • Ευγενής λευκή ποικιλία, που κατάγεται από το Μπορντό της Γαλλίας.
  • Χαρακτηρίζεται από φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών, ενώ είναι γνωστή και για την τονισμένη οξύτητά της, χάρη στην οποία δίνει κρασιά ζωντανά και δροσιστικά.
  • Τη συναντάμε τόσο σε μονοποικιλιακές, όσο και σε πολυποικιλιακές ετικέτες. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα κρασιά με βάση το Sauvignon Blanc ωριμάζουν σε δρύινο βαρέλι (στην Αμερική ονομάζονται Fumé Blanc), ωστόσο η ποικιλία εκφράζεται καλύτερα μέσα από τα πρωτογενή της αρώματα.
  • Τα γνωστότερα Sauvignon Blanc εκτός Γαλλίας συναντώνται στον Νέο Κόσμο, και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, τη Νότια Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία. Το νεοκοσμίτικο, μάλιστα, έχει φτιάξει τη δική του «σχολή», καθώς χαρακτηρίζεται από αρώματα εξωτικών φρούτων, πρασινάδας και φρέσκων μυρωδικών.
  • Κρασιά αυτής της ποικιλίας πίνονται σκέτα, ως απεριτίφ, ή συνδυάζονται με διάφορα μεζεδάκια, ποικιλίες θαλασσινών, δροσερές σαλάτες και πιάτα με μυρωδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών