ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Syrah

Ο απόλυτος άρχοντας του αμπελώνα της Κοιλάδας του Ροδανού της Γαλλίας φημίζεται (και προτιμάται) για τον πικάντικο αρωματικό χαρακτήρα του. Δίνει κρασιά με πλούσια αρωματικότητα …

13.07.2013
  • Ο απόλυτος άρχοντας του αμπελώνα της Κοιλάδας του Ροδανού της Γαλλίας φημίζεται (και προτιμάται) για τον πικάντικο αρωματικό χαρακτήρα του.
  • Δίνει κρασιά με πλούσια αρωματικότητα και έντονες τανίνες και τελευταία γνωρίζει μεγάλη άνθηση παγκοσμίως.
  • Το συναντάμε μόνο του αλλά και σε πολυποικιλιακές ετικέτες (όπως το ερυθρό Châteauneuf-du-Pape, στο χαρμάνι του οποίου επιτρέπεται να συμμετέχουν μέχρι και 13 διαφορετικές ποικιλίες), πάντα όμως ξεχωρίζει λόγω του πολύ ιδιαίτερου χαρακτήρα του.
  • Είναι μια ποικιλία που συναντάμε σχεδόν παντού στον διεθνή αμπελώνα, αν και στις περισσότερες χώρες του Νέου Κόσμου είναι γνωστό ως Shiraz, κυρίως χάρη στο αποτελεσματικό μάρκετινγκ των Αυστραλών. Η νεότερη (και πλέον ανερχόμενη) «πατρίδα» του εκτός Γαλλίας, πάντως, θεωρείται ότι είναι οι ΗΠΑ, και συγκεκριμένα η Ουάσιγκτον.
  • Τα μπαχαρένια αρώματά του το καθιστούν ιδανικό για να συνοδεύει κρέατα με έντονες γεύσεις, όπως το αρνί, το κατσίκι και το κυνήγι.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών