ΟΙΝΟΣ

Τα ερυθρά κρασιά της Σαντορίνης

SantoWines / Βουδόματο / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 13,5%Διακριτικό μπουκέτο αρωμάτων με νότες κόκκινων φρούτων, πιπεριού και δέρματος. Μαλακή γεύση, μέτριου όγκου, ελαφριά, με οξύτητα …

28.12.2013| Updated: 25.06.2021

SantoWines / Βουδόματο / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 13,5%
Διακριτικό μπουκέτο αρωμάτων με νότες κόκκινων φρούτων, πιπεριού και δέρματος. Μαλακή γεύση, μέτριου όγκου, ελαφριά, με οξύτητα και με πικάντικη επίγευση. Ευκολόπιοτο κρασί, συνοδεύει τυριά και ελαφριά πιάτα κρεατικών, καθώς και λαδερά λαχανικά, όπως ιμάμ, μουσακά.

SantoWines / Μαυροτράγανο / Μαυροτράγανο / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 14%
Αρώματα καπνού και μπαχαρικών, ώριμων κόκκινων φρούτων, ήπια μεταλλικότητα και νύξεις από μελάνι και δέρμα, σε ένα κρασί με γεύση στρογγυλή και επιθετική. Θα το σερβίρουμε με πιάτα κρεατικών μαγειρεμένων με δυνατές σάλτσες, αλλά και με πικάντικα τυριά, αλλαντικά και λουκάνικα.

SantoWines / Καμένη / Μανδηλαριά / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 14%
Φωτεινό πορφυρό χρώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων, με ελαφρές νότες βανίλιας, πιπεριού και τζίντζερ, αλλά και νύξεις βοτάνων και καραμέλας. Ταιριάζει αρμονικά με τυριά, κυνήγι και κρέατα κοκκινιστά, αλλά και πιάτα όπως παπουτσάκια και παστίτσιο.


Κτήμα Σιγάλα / Μαυροτράγανο / Μαυροτράγανο / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 14,5%
Βαθύ κόκκινο χρώμα και αρώματα μπαχαρικών και κόκκινων φρούτων του δάσους, με πινελιές από δέρμα και μελάνι. Πλούσιες και ευγενικές τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και σύνθετη επίγευση. Θα το σερβίρουμε με τυριά και κρέατα, με κοκκινιστά και κρασάτα πιάτα.

Κτήμα Σιγάλα / Κρίση Ερυθρό / Μανδηλαριά, Μαυροτράγανο, Merlot / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 14%
Αρώματα κόκκινων φρούτων στη μύτη. Εξαιρετική δομή, με γευστική πυκνότητα και οξύτητα που αναδεικνύουν τα αρώματα. Νότες μπαχαρικών και πράσινης πιπεριάς στη μεταλλική επίγευση. Θα το συνδυάσουμε με ζυμαρικά και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με βάση το κρέας.


Κάναβα Ρούσσος / Καλντέρα / Μανδηλαριά, Ασύρτικο / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 12,5%
Σκούρο, σχεδόν μαύρο χρώμα. Πολύπλοκη μύτη, συνδυάζει αρώματα ώριμων φρούτων με νότες καπνού και μπαχαρικών. Σώμα στιβαρό, πλούσιες τανίνες και έντονη επίγευση μεγάλης διάρκειας. Συνοδεύει ψητά κρέατα, κυνήγι (αγριογούρουνο), πιάτα με πικάντικες κόκκινες σάλτσες και λιπαρά τυριά.

Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλος / Αμπελώνες Ερυθρός / Μανδηλαριά, Μαυράθηρο, Μαυροτράγανο / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 13%
Παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 18 μήνες, αποκτώντας ένα συμπαγές κόκκινο χρώμα με απαλές κεραμιδιές ανταύγειες και ένα υπέροχο άρωμα δρυός, βανίλιας, ώριμων κόκκινων φρούτων. Γεύση βελούδινη και μαλακή. Συνοδεύει κρέατα, πιάτα με πικάντικες κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά και λουκάνικα.


Santorini Winery / Terra Nera Ερυθρό / Μανδηλαριά / ΠΓΕ Σαντορίνη / Αλκοόλ: 13%
Ιώδες ερυθρό χρώμα. Στη μύτη, συνδυασμός αρωμάτων από ξερά φρούτα και σοκολάτα, με αποχρώσεις δέρματος, ξύλου και βανίλιας. Στόμα με έντονη τανικότητα, μεσαίου όγκου, με μικρή διάρκεια, αλλά πυκνή επίγευση. Το απολαμβάνουμε μαζί με κόκκινα κρέατα μαγειρεμένα με σάλτσες, λιπαρά κίτρινα τυριά και λαδερά φαγητά.

Santorini Winery / Μαυροτράγανο 2009 / Μαυροτράγανο / ΠΓΕ Σαντορίνη / Αλκοόλ: 13%
Σκούρο κόκκινο χρώμα με κυανές ανταύγειες. Αρωμα κόκκινων φρούτων του δάσους με έντονες νότες μπαχαρικών. Πλούσιο στόμα, μεστό, με τανικότητα και ισορροπημένη οξύτητα. Ταιριάζει καλά με κίτρινα και λιπαρά τυριά, κρέατα μαγειρεμένα με κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και λαδερά φαγητά.


Κτήμα Αργυρού / Ατλαντίς Ερυθρό / Μανδηλαριά, Μαυροτράγανο / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 13%
Βαθύ κόκκινο χρώμα και γλυκά αρώματα κόκκινων φρούτων και μαρμελάδας, που συνοδεύονται από μια απαλή αίσθηση μπαχαρικών και ψημένου ξύλου. Φρουτώδες και τανικό, με επίγευση ώριμων κόκκινων φρούτων και βανίλιας, το κρασί αυτό συνδυάζεται με μια πληθώρα πιάτων με βάση το κρέας. ΤΙΜΗ: 9 €

Κτήμα Αργυρού / Μαυροτράγανο / Μαυροτράγανο / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 14%
Έντονο κόκκινο χρώμα και αρώματα ντομάτας, βύσσινου, φραγκοστάφυλου και μπαχαρικών. Σώμα πλούσιο, με στρογγυλές τανίνες και οξύτητα, με απαράμιλλη ισορροπία ανάμεσα στη δύναμη και τη φινέτσα. Χρειάζεται αερισμό. Ταιριάζει με κυνήγι, κόκκινα κρέατα, σάλτσες με μπαχαρικά.


Οινοποιία Γαβαλά / Ξενόλου / Μαυροτράγανο, Βουδόματο, Αθήρι / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 13%
Δροσιστικός ερυθρός οίνος που πίνεται ευχάριστα, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχει λεπτά αρώματα ώριμων, κόκκινων φρούτων και ξηρών καρπών. Μαλακές τανίνες, δροσιστική οξύτητα και γεμάτη, βελούδινη γεύση. Συνοδεύει κρέατα μαγειρεμένα με κόκκινες σάλτσες, κυνήγι, τυριά.

Οινοποιείο Χατζηδάκη / Μαυροτράγανο / Μαυροτράγανο / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 14%
Έντονο κόκκινο χρώμα. Στη μύτη ο χαρακτήρας του ξύλου συνδυάζεται με ένα ευχάριστο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων, βανίλιας και πιπεριού, με αποχρώσεις κανέλας, γλυκόρριζας και μελανιού. Το στόμα είναι μαλακό, με στρογγυλές τανίνες. Συνοδεύει κυνήγι, κόκκινα κρέατα, φαγητά με κόκκινες σάλτσες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών