ΟΙΝΟΣ

Τα κρασιά των Αμπελώνων Ζαφειράκη

Μαλαγουζιά / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 12,5%Ένας από τους πλέον αυστηρούς εκπροσώπους της ποικιλίας, αφού εδώ ο μοσχατίζων εντυπωσιασμός υποχωρεί προς όφελος μιας μεταλλικής συνθετότητας. …

07.01.2014| Updated: 25.06.2021
Τα κρασιά των Αμπελώνων Ζαφειράκη

Μαλαγουζιά / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 12,5%
Ένας από τους πλέον αυστηρούς εκπροσώπους της ποικιλίας, αφού εδώ ο μοσχατίζων εντυπωσιασμός υποχωρεί προς όφελος μιας μεταλλικής συνθετότητας. Η γευστική διάρκεια και η μοναδική επίγευση είναι τα δυνατότερα χαρτιά αυτού του κρασιού, το οποίο γίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό μετά την τριετία. Συνοδεύει σαλάτες, φίνα ορεκτικά και ψάρια, όπως γλώσσα, καλκάνι ή μπακαλιάρο.

Παλαιόμυλος / Chardonnay / ΠΓΕ Τυρνάβου / Αλκοόλ: 13,5%
Ένα από τα πλέον σοφιστικέ Chardonnay της χώρας, ο Παλαιόμυλος, οινοποιείται και ωριμάζει σε βαρέλια 500 και 1.200 κιλών. Εσωστρεφές, αποτυγχάνει να εντυπωσιάσει τα πρώτα χρόνια της ζωής του, όμως μετά από μία τετραετία στη φιάλη, προσφέρει σύνθετο ορυκτό χαρακτήρα και εξαιρετική ισορροπία. Υπέροχο με πλούσια πιάτα ψαριών, ογκρατέν λαχανικών ή τυριών και ψητό κοτόπουλο.

Παλαιόμυλος Ροζέ / Syrah-Λημνιώνα / ΠΓΕ Τυρνάβου/ Αλκοόλ: 13%
Η οξύτητα της Λημνιώνας ισορροπεί ιδανικά το βάρος του Syrah σε αυτό το σοφιστικέ ροζέ, μέρος του οποίου ζυμώνεται σε ξύλινες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα είναι ένα ορυκτό, άγριο κρασί, μπολιασμένο, ωστόσο, με τόνους φινέτσας και προβηγκιανής ισορροπίας. Απολαύστε το σήμερα, αλλά και σε δύο χρόνια, δίπλα σε ψητό σολομό, ζυμαρικά με γαρίδες ή κοκκινιστά πουλερικά.

Παλαιόμυλος / Sangiovese-Syrah / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 14%
Το βασικό ερυθρό κρασί του οινοποιείου. Το Sangiovese τού προσφέρει την απαράμιλλη φρεσκάδα του κόκκινου φρούτου και το Syrah τη δομή, με το χαρμάνι να παραδίδει μαθήματα ευγένειας και λεπτοϋφασμένων τανινών. Παλαιώστε το τουλάχιστον για μία πενταετία και θα σας προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Η αρμονία του με πάπια αγγίζει την τελειότητα, δεν λέει όχι πάντως και στο κυνήγι.

Λημνιώνα / ΠΓΕ Τυρνάβου / Αλκοόλ: 13,5%
Η σπάνια γηγενής ποικιλία παλαιώνει για έξι μήνες σε βαρέλια 500 κιλών και για άλλους έξι σε δρύινες δεξαμενές των τριών τόνων, ενώ το πυκνό μαύρο φρούτο «παρφουμάρεται» με νότες γλυκών λουλουδιών, προσφέροντας «Côte-Rôtie» ισορροπίες. Στιβαρό στα νιάτα του, χρειάζεται περίπου επτά χρόνια στο κελάρι, αλλά και ένα πλούσιο βοδινό, ένα ζουμερό rib eye ή ένα κατσικάκι στο φούρνο, όταν φτάσει στο τραπέζι μας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών