ΟΙΝΟΣ

Τα κρασιά του Κτήματος Μουσών

Έξι επιλογές για τα καλέσματα του σαββατοκύριακου.

20.09.2013| Updated: 25.06.2021
Τα κρασιά του Κτήματος Μουσών

Έξι επιλογές για τα καλέσματα του σαββατοκύριακου.

Κτήμα Μουσών 9 Λευκό / Ασύρτικο, Trebbiano, Sauvignon / ΠΓΕ Θήβα / Αλκοόλ: 12%
Λαμπερό λεμονί χρώμα, σε ένα κρασί με φρέσκια και φρουτώδη μύτη, με νότες εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου και βερίκοκου, νύξεις από τσάι και άνθη πορτοκαλιάς. Στόμα με δροσερή οξύτητα, με ισορροπία και φρούτο στην επίγευση. Θα το συνδυάσουμε με ψάρια και θαλασσινά, με πουλερικά, με τυρόπιτες και χορτόπιτες.

Κτήμα Μουσών 9 Ροζέ / Syrah, Μούχταρο / ΠΓΕ Θήβα /Αλκοόλ: 13%
Ρουμπινί χρώμα και μύτη σύνθετη, όπου πρωταγωνιστούν καραμελωμένα κόκκινα φρούτα (ώριμα κεράσια και βατόμουρα), γλυκό βύσσινο – με νότες από τριαντάφυλλο. Στόμα καλοδομημένο, με πικάντικη επίγευση μεγάλου μήκους. Ταιριάζει πολύ με λαδερά, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, γαρίδες, καραβίδες και καβούρια.

Κτήμα Μουσών 9 Ερυθρό / Cabernet, Merlot, Syrah / ΠΓΕ Θήβα / Αλκοόλ: 14,2%
Ένα φρέσκο ερυθρό κρασί με μοβ ανταύγειες και μύτη από φρέσκα κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά, βανίλια, μελάνι και άνθη μανόλιας. Στόμα μαλακό και βελούδινο, με ισορροπημένη οξύτητα και πιπεράτη επίγευση. Ταιριάζει με κρεατικά μαγειρεμένα με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, με μπιφτέκια φούρνου, αλλά και με κόκκινα ψάρια (όπως τόνος και σκουμπρί).


Χρυσόλιθος / Chardonnay, Μαλαγουζιά / ΠΓΕ Θήβα / Αλκοόλ: 13%
Λαμπερό κίτρινο χρώμα και μύτη σύνθετη, πληθωρική, με πρωταγωνιστές τα ώριμα κίτρινα φρούτα (όπως ανανά, γιαρμά και μπανάνα). Στόμα κρεμώδες, με νόστιμη οξύτητα, ζουμερό και με ορυκτώδεις νύξεις στην επίγευση. Είναι ιδανικό με πλούσιες τυρόπιτες, με λευκά κρεατικά, πιάτα με τυριά, αλλά και ψάρια.

Μούχταρο / Μούχταρο / ΠΓΕ Θήβα / Αλκοόλ: 13%
Πυκνό πορφυρό χρώμα με μενεξεδιές ανταύγειες και πλούσιο, γοητευτικό μπουκέτο αρωμάτων με έμφαση στα ώριμα κόκκινα φρούτα και τα γλυκά μπαχαρικά – σε φόντο σοκολάτας, καβουρδισμένων ξηρών καρπών, μέντας, βανίλιας και μελανιού. Στόμα κομψό, με βελούδινες τανίνες, καλή δομή και «κοφτερή» οξύτητα. Ένα κρασί με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης, που ταιριάζει κυρίως με κρεατικά, λουκάνικα και εντόσθια στα κάρβουνα, στη σούβλα ή ψητά.

Λισγάρι/ Cabernet, Merlot, Μούχταρο / ΠΓΕ Θήβα / Αλκοόλ: 14%
Το κλασικό χαρμάνι του Cabernet και του Merlot αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον με την προσθήκη 20% Μούχταρου. Πρόκειται για ένα κρασί περιορισμένης παραγωγής, με πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα και μύτη που διαμορφώνεται κατά πολύ από την ντόπια ποικιλία. Πράσινη πιπεριά και μπαχαρικά μπλέκονται με νύξεις από ξερά σύκα, πελτέ δαμάσκηνο, σοκολάτα, βανίλια και ίχνη μέντας. Στόμα γεροδεμένο, με ζωηρή οξύτητα, στιβαρές τανίνες και επίγευση διαρκείας με πιπεράτη αίσθηση. Θα το συνδυάσουμε με κρεατικά, πικάντικα τυριά, αλλαντικά και λουκάνικα.

Κτήμα Μουσών, Άσκρη Βοιωτίας, τηλ. 22620-67.290, www.musesestate.com
Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο, κατόπιν συνεννοήσεως.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών