ΟΙΝΟΣ

Τα κρασιά του κτήματος Πιερία Ερατείνη

Διαβάστε το αφιέρωμα για τον αμπελώνα Πιερία Ερατείνη εδώ. Blink sparkling wine / Μοσχάτο Αλεξανδρείας / Αλκοόλ 11,5%Η δροσερή και αφρώδης έκφραση του Μοσχάτου Αλεξανδρείας. …

06.09.2016| Updated: 25.06.2021
Τα κρασιά του κτήματος Πιερία Ερατείνη

Διαβάστε το αφιέρωμα για τον αμπελώνα Πιερία Ερατείνη εδώ.

Blink sparkling wine / Μοσχάτο Αλεξανδρείας / Αλκοόλ 11,5%
Η δροσερή και αφρώδης έκφραση του Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Χρωματιστές φυσαλίδες που έρχονται να συστήσουν στον ουρανίσκο τον κόσμο της αρωματικής ποικιλίας. Ιδανικό για brunch, απεριτίφ αλλά και ως συνοδευτικό με αλμυρά ορεκτικά πιάτα που θέλουν ένα δροσερό αφρώδες, να καθαρίσει το τοπίο!
Τιμή: 10 €

Ερατεινές ευχές λευκές / Ασύρτικο, Chardonnay, Μαλαγουζιά / Αλκοόλ 13,5%
Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά και για την ωρίμαση χρησιμοποιούνται βαρέλια δρυός και ακακίας. Η ικανότητά του να παλαιώνει το καθιστά ιδανικό συνδυασμό για κρεμώδη πιάτα, όπως ριζότο και τυριά.
Τιμή: 11,5 €

Ερατεινές ευχές ερυθρές / Ξινόμαυρο, Syrah & Cabernet Sauvingnon / Αλκοόλ 14,5%
Τρεις ερυθρές ποικιλίες που ξεχωρίζουν για το έντονο ταμπεραμέντο τους και την ικανότητά τους να παλαιώνουν στο χρόνο. Οινοποιούνται ξεχωριστά και παλαιώνουν για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Εμφιαλώνονται αφιλτράριστες, προικισμένες για να αντέχουν στο χρόνο. Ιδανικός συνδυασμός για σούπες βελουτέ και ζουμερά κρέατα με πιπέρια.
Τιμή: 14 €

Γυμνός βασιλιάς / Syrah, Κολινδρινό / Αλκοόλ 14,5%
Αφιλτράριστος, άψυκτος πληθωρικός ερυθρός οίνος, γεμάτος εντάσεις και πολυπλοκότητα. Οινοποιείται μόνο σε ξεχωριστές χρονιές, σε πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Μετά από 18μηνη παραμονή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, προκύπτει ένα ιδιαίτερο Syrah – Κολινδρινό. Συνοδεύεται ιδανικά με κρεατικά, αλλά κάνει πραγματικά την έκπληξη δίπλα σε ένα λιπαρό καλοψημένο λαβράκι.
Τιμή: 28 €

Ευχές γλυκές/ Μαλαγουζιά / 12,5%
Ενα γλυκό κρασί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, που χρειάστηκε ιδιαίτερη υπομονή για να παραχθεί με μια ξεχασμένη μέθοδο, κληρονομιά από το Βυζάντιο. Συνδυάζεται ιδανικά με παλαιωμένες γραβιέρες, αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα.
Τιμή: 16 €

Μετά, Orange Natural Wine / Μαλαγουζιά / Αλκοόλ 14,5%
Ο φυσικός οίνος Μετά είναι ένα προϊόν ερυθρής οινοποίησης σε λευκή ποικιλία και το αποτέλεσμα ελεγχόμενης οξειδωτικής παλαίωσης. Δεν περιέχει θειώδη, είναι αφιλτράριστο και παράγεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Ονομάστηκε «Μετά» για να υπογραμμίσει μια καίρια αναμέτρηση με το χρόνο. Ιδανικός συνδυασμός οι umami γεύσεις, τα όστρακα και το αυγοτάραχο.
Τιμή: 19 €

Κτήμα Πιερία Ερατείνη, Αναλήψεως και Τραπεζούντος 6, 546 43, Θεσσαλονίκη, 23920-33.505, 6972-274.177, [email protected], www.ktimapieriaeratini.gr


Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT