ΟΙΝΟΣ

Τα κρασιά του κτήματος Τάτση

Διαβάστε το αφιέρωμα για το οινοποιείο Τάτση εδώ. ANGEL’S HEART XINOMAVRO 2013 / ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ / ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / Αλκοόλ: 12% Με τη μέθοδο Blanc …

13.09.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άρης Φωτιάδης
Τα κρασιά του κτήματος Τάτση

Διαβάστε το αφιέρωμα για το οινοποιείο Τάτση εδώ.

ANGEL’S HEART XINOMAVRO 2013 / ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ / ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / Αλκοόλ: 12%

Με τη μέθοδο Blanc de noir παράγεται από ερυθρά σταφύλια λευκό κρασί με ανοιχτό κίτρινο χρώμα και μύτη από ώριμα εσπεριδοειδή. Αρκετή λιπαρότητα στο στόμα και καλή οξύτητα το καθιστούν σύντροφο πολλών τυριών και του δίνουν δυνατότητες παλαίωσης.
Τιμή: 10,50 €

ANGEL’S HEART ROSE 2015 / NEΓΚΟΣΚΑ / ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / Αλκοόλ: 13%

Κυρίαρχη η φράουλα στη μύτη και τα φρούτα δάσους με νύξεις μελιού. Εντονο στόμα με δυναμική οξύτητα και τανίνες. Ταιριάζει με ζυμαρικά, πουλερικά και κίτρινα τυριά.
Τιμή: 10,50 €

ΡΟΔΙΤΗΣ 2013 / ΡΟΔΙΤΗΣ / ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / Αλκοόλ: 12,5%

Από τα σπάνια Orange wines της Ελλάδας, με ζεστό πορτοκαλί χρώμα. Οινοποίηση με άγριες ζύμες, χωρίς θειώδη, 12 μήνες παραμονή σε δρύινα βαρέλια και αφιλτράριστο. Πλημμύρα από περγαμόντα, κουμκουάτ και βανίλια με πλούσιο όγκο, που το κάνουν πραγματικά μοναδικό. Δοκιμάστε το πρώτο ποτήρι σκέτο για να εκτιμήσετε όλο τον πλούτο του και μετά συνοδεύστε λευκά κρέατα, παϊδάκια ή λιπαρά τυριά.
Τιμή: 18 €

NEΓKOΣKA 2011 / ΝΕΓΚΟΣΚΑ / ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / Αλκοόλ: 12,5%

Ο παλαιότερος ρουστίκ χαρακτήρας έχει περιοριστεί και οι τανίνες είναι πιο ήπιες. Δώστε του χρόνο να αναπνεύσει, για να αναδειχθούν τα αρώματα φραμπουάζ, πιπεριού, κουβερτούρας. Πλούσιο στόμα με διάρκεια στην επίγευση. Λέει «ναι» σε όλα τα μαγειρεμένα κρεατικά αλλά και στα λουκάνικα.
Τιμή: 13 €

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 2012 / ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΝΕΓΚΟΣΚΑ / ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ / Αλκοόλ: 12,5%

Πορφυρό χρώμα και δυνατή μύτη από κόκκινα και μαύρα φρούτα, που συμπληρώνονται από μπαχαρικά και βανίλια. Στόμα συμπυκνωμένο και τανίνες με ένταση, που χρειάζονται ζουμερά κρεατικά, ψητά ή μαγειρεμένα με κόκκινες σάλτσες.
Τιμή: 13 €

OLD ROOTS 2012 / ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ / ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / Αλκοόλ: 14,5%

Ο παλιός αμπελώνας στον Γερακώνα έκανε το θαύμα του. Χωρίς σταθεροποίηση, φιλτράρισμα και με τη βοήθεια άγριων ζυμών έχουμε ένα διαμάντι στο ποτήρι μας. Eντυπωσιακά αρώματα βύσσινου, φραγκοστάφυλου, πελτέ ντομάτας, κανέλας και γαρίφαλου, με νύξεις δέρματος και μελανιού. Στιβαρές τανίνες που δένουν όμορφα με το ζωηρό στόμα και μια επίγευση μαγική. Αφήστε το να παλαιώσει μερικά χρόνια, είναι «μαθητούδι» ακόμα. Συνοδεύει αρνάκι στο φούρνο, κρεατικά και κίτρινα τυριά.
Τιμή: 18,50 €

Κτήμα Τάτση, 2ο χλμ. Ε.Ο. Γουμένισσας-Φιλυριάς, Γουμένισσα Τηλ. 23430-43.06


Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών