ΟΙΝΟΣ

Τα κρασιά του ρεβεγιόν

Οι γιορτινές μέρες επιβάλλουν κρασιά μοναδικά και ξεχωριστά. Δοκιμάσαμε και προτείνουμε οίνους από τη Χιλή, την Αργεντινή, την Ιταλία, αλλά και από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας.

27.12.2017| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Τα κρασιά του ρεβεγιόν

Οι γιορτινές μέρες επιβάλλουν κρασιά μοναδικά και ξεχωριστά. Δοκιμάσαμε και προτείνουμε οίνους από τη Χιλή, την Αργεντινή, την Ιταλία, αλλά και από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας.

Le Roi Des Montagnes Cuvée 2015, Cabernet Sauvignon-Μαυροδάφνη-Touriga Nacional, Ποικιλιακός Οίνος, Κόρινθος / Τα αρώματά του είναι κυρίως μαύρων ώριμων φρούτων, βαρελιού, βανίλιας, δρυός, σοκολάτας υγείας, καφέ, καπνού. Στο στόμα είναι ξηρό, με υψηλή οξύτητα, υψηλές τανίνες και μακρά επίγευση.

Eclipse 2015, Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας, Οινοποιείο Gentilini, ΠΓΕ Πλαγιές Αίνου, Κεφαλονιά / Μέτριου ρουμπινί χρώματος με μπλε ανταύγειες. Τα αρώματά του είναι έντονα, φρέσκων μαύρων φρούτων, μπαχαρικών, μαύρου πιπεριού, μαύρης σοκολάτας, βανίλιας και μοσχοκάρυδου, ποώδη αρώματα, όπως πράσινη πιπεριά, και φυτικά, όπως λεβάντα. Στο στόμα είναι ξηρό με μέτρια προς υψηλή οξύτητα, τανίνες υψηλές, ενώ το σώμα του είναι γεμάτο και έχει μακρά επίγευση.

Gaia S 2015, Αγιωργίτικο-Syrah, Γαία Οινοποιητική, ΠΓΕ Πελοπόννησος / Το χρώμα του είναι μέτρια πορφυρό. Κυριαρχούν αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, αρώματα βαρελιού και ποώδη. Στο στόμα είναι ξηρό με μέτρια προς υψηλή οξύτητα, οι τανίνες είναι υψηλές, το σώμα γεμάτο και η επίγευση μακρά. Σερβίρετέ το στους 15-17°C και συνδυάστε το με κυνήγι.

Ripassa 2013, Corvina-Molinara-Rondinella, D.O.C. Valpolicella Ripasso, Veneto, Ιταλία / Το χρώμα του είναι μέτρια ρουμπινί. Στη μύτη είναι έντονο αρωματικά, στο στόμα είναι ξηρό, με ισορροπημένη οξύτητα, μέτριες προς υψηλές τανίνες με σοκολατένια υφή, μέτριο προς γεμάτο σώμα και μακρά επίγευση. Σερβίρεται στους 15-17°C.

Lodge Hill 2012, Shiraz, Jim Barry, Clare Valley, Αυστραλία / Στη μύτη είναι έντονο αρωματικά, κυριαρχούν βοτανικά αρώματα, μαύρα φρούτα και μαύρο πιπέρι. Στο στόμα είναι ξηρό, με μέτρια προς υψηλή οξύτητα, οι τανίνες είναι υψηλές, το σώμα του είναι γεμάτο και η επίγευση μακρά. Σερβίρεται στους 16-17°C.

Ξινόμαυρο Nature 2015, Αμπελώνες Θυμιόπουλου, ΠΟΠ Νάουσα / Ελαφρύ ρουμπινί χρώμα με κερασί ανταύγειες. Στη μύτη είναι έντονο, στο στόμα ξηρό, με υψηλή οξύτητα, μέτριες φινετσάτες τανίνες, μέτριο σώμα και μακρά επίγευση. Σερβίρεται στους 15°C.

Canto de Apalta 2012, Casa Lapostolle, Rapel Valley, Χιλή / Ιδιαίτερα εκφραστική μύτη, όπου κυριαρχούν τα μαύρα φρούτα, όπως το κεράσι και το μύρτιλο, νότες δέρματος, μελάνι και αρώματα λεβάντας. Στο στόμα είναι ξηρό, με υψηλή οξύτητα, πλούσιες τανίνες, γεμάτο σώμα και μακρά επίγευση.

Dona Silvina Petit Verdot, Lujan de Cuyo, Mendoza, Αργεντινή / Στη μύτη είναι πυκνό, στο στόμα είναι ξηρό, με υψηλή οξύτητα, τανίνες υψηλές με σοκολατένια υφή, σώμα γεμάτο και μακρά επίγευση. Σερβίρεται στους 16-17°C.

IL Frappato 2015, Occhipinti Winery, I.G.T. Sicily, Ιταλία / Ελαφρύ ρουμπινί χρώμα. Η μύτη του είναι έντονη αρωματικά, εκφραστική, με αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, γήινα στοιχεία, δέρμα, χώμα, μανιτάρια, βρεγμένα φύλλα του δάσους, αρώματα μπαχαρικών, φυτικά στοιχεία, όπως ρίγανη και τσουκνίδα. Είναι ξηρό με υψηλή οξύτητα, μέτριες φινετσάτες τανίνες, μέτριο σώμα και μακρά επίγευση.

Μονοπάτι 2015, Αγιωργίτικο, Κτήμα Αϊβαλή, ΠΟΠ Νεμέα / Το χρώμα του είναι βαθύ πορφυρό. Στη μύτη, αρώματα μαύρων φρούτων, κυνήγι, δέρμα και βρεγμένο χώμα, αρώματα μπαχαρικών (μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλο), βοτανικά στοιχεία, όπως ευκάλυπτος. Στο στόμα είναι ξηρό, με υψηλή οξύτητα, τανίνες υψηλές, λίγο άγριες, σώμα γεμάτο και μακρά επίγευση. Σερβίρεται στους 15-16°C.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών