ΟΙΝΟΣ

Τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης (μέρος 1ο)

SantoWines / Αθήρι / Αθήρι / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 14%Λευκόχρυσο χρώμα, σε ένα ντελικάτο κρασί με λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονανθών και γιασεμιού. Στόμα ελαφρύ, …

22.11.2013| Updated: 25.06.2021
Τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης (μέρος 1ο)


SantoWines / Αθήρι / Αθήρι / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 14%
Λευκόχρυσο χρώμα, σε ένα ντελικάτο κρασί με λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονανθών και γιασεμιού. Στόμα ελαφρύ, δροσερό και ευκολόπιοτο, με φινετσάτη επίγευση που θυμίζει λεμόνι. Θα το συνδυάσουμε με πράσινες σαλάτες, λαχανικά και λευκά τυριά, αλλά και με ψαράκια ψημένα στο φούρνο ή στη λαδόκολλα.

SantoWines / Αηδάνι / Αηδάνι / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 13%
Οίνος λευκόχρυσου χρώματος, πλούσιος αρωματικά, με αρώματα ζουμπουλιού και βοτάνων και νότες εσπεριδοειδών και ξύσματος λεμονιού. Στόμα ελαφρύ, ισορροπημένο και δροσερό, με νόστιμη και αρωματική επίγευση. Συνοδεύει θαλασσινά, λευκά τυριά, πράσινες σαλάτες, αλλά και ποικιλία από μεζεδάκια.


SantoWines / Νυχτέρι / Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14,8%
Λευκοκίτρινο, με κρυσταλλική διαύγεια. Ευώδης οίνος με αρώματα γιασεμιού και ανθέων φρούτων στον τόνο του αχλαδιού και μπανανόμηλου. Πολύ καλό σώμα, φρέσκο, με πιπεράτη γεύση και επίγευση διαρκείας. Ταιριάζει υπέροχα με σαντορινιούς μεζέδες, ψητά σχάρας, πουλερικά μαγειρεμένα με λεπτές λευκές σάλτσες.

SantoWines / Σαντορίνη / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14%
Λαμπερό, λευκοκίτρινο κρασί με έντονο τον ποικιλιακό χαρακτήρα του. Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα εσπεριδοειδών με λεπτές «ανταύγειες» λευκών ανθέων. Ζωηρό στόμα με πλούτο, έντονη οξύτητα, χαρακτηριστική μεταλλικότητα στη γεύση, μακρά και έντονη επίγευση. Ιδανικό ταίρι για πιάτα, με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά, της σύγχρονης ελληνικής και ευρωπαϊκής κουζίνας.


SantoWines / Νυχτέρι Reserve / Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 15,5%
Ιδιαίτερο κρασί, λευκοκίτρινο, με απαλές χρυσαφένιες ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα του βαρελιού, της βανίλιας και των εσπεριδοειδών. Διαθέτει δυνατό σώμα, έντονη γεύση και μακρά επίγευση. Ταιριάζει υπέροχα με μεζέδες, ψητά σχάρας, κρεατικά μαγειρεμένα με ελαφριές λευκές σάλτσες και κίτρινα τυριά.

SantoWines / Ασύρτικο Reserve / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 15,5%
Λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα ξύλου και βανίλιας σε έναν «σαρκώδη» οίνο με ισορροπία των γεύσεων και τέλεια δομή. Επίμονη και έντονη επίγευση, που πλαισιώνεται από αρώματα δρυός και τσακμακόπετρας. Ταιριάζει με πιάτα με καπνιστό σολομό, οστρακοειδή και κρεατικά με πικάντικες γεύσεις.


SantoWines / Ασύρτικο Grand Reserve / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 15,5%
Λαμπερό χρυσοκίτρινο κρασί, που ξεχωρίζει για τον πλούσιο, ποικιλιακό, αρωματικό χαρακτήρα του. Μύτη με ξηρούς καρπούς, μέλι και τσάι σε φόντο βανίλιας. Στόμα πλούσιο, με μεταλλικό χαρακτήρα. Η τέλεια ισορροπημένη γεύση του συνδυάζεται με μακρά και έντονα αρωματική επίγευση. Σερβιρισμένο στους 12° C, συνοδεύει έντονες πικάντικες γεύσεις, λιπαρά ψάρια, λευκά αλλά και κόκκινα κρέατα με ελαφριές σάλτσες.

Κτήμα Σιγάλα / Κρίση Λευκό / Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 14%
Χρώμα χρυσοκίτρινο και αρώματα εσπεριδοειδών, φύλλων τσαγιού και λεμονανθών στη μύτη. Εξαιρετική δομή, με γευστική πυκνότητα και οξύτητα που αναδεικνύουν τα αρώματά του και του προσδίδουν φρεσκάδα και μακρά μεταλλική επίγευση. Συνοδεύει τηγανητά ψάρια και λευκά κρέατα, αλλά και πράσινες σαλάτες και βραστά λαχανικά.


Κτήμα Σιγάλα / Σαντορίνη / Ασύρτικο / ΠΟΠ /Αλκοόλ: 14,5%
Χρώμα αχυρόξανθο με ελαφρές πρασινωπές ανταύγειες και λεπτά αρώματα, κυρίως εσπεριδοειδών, στη μύτη. Εξαιρετική δομή, με γευστική πυκνότητα και οξύτητα, που αναδεικνύουν τα αρώματα και προσδίδουν φρεσκάδα και μακρά επίγευση. Με χαρακτηριστική μεταλλικότητα, τυπική της ποικιλίας και του εδάφους, στην καλύτερή της έκφραση. Ταιριάζει με ψάρια και λευκά κρέατα μαγειρεμένα με ελαφριές σάλτσες.

Κτήμα Σιγάλα / Σαντορίνη Βαρέλι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14%
Λαμπερό χρυσόξανθο χρώμα και μύτη με διακριτική παρουσία ξύλου σε υπόστρωμα εσπεριδοειδών. Ενα κρασί με ισορροπημένη γεύση και πλούσια, δροσιστική οξύτητα, που του δίνει μεγάλη επίγευση με χαρακτηριστική μεταλλικότητα, τυπική της ποικιλίας. Θα το συνδυάσουμε με ψάρια και λευκά κρέατα μαγειρεμένα με λευκές πικάντικες σάλτσες, καπνιστά τυριά και καπνιστό σολομό.


Κτήμα Σιγάλα / Καβαλιέρος / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14%
Λαμπερό, αχυρόξανθο χρώμα με χρυσοπράσινες ανταύγειες. Πολύπλοκη, αρωματική μύτη, με νότες εσπεριδοειδών (ώριμο λεμόνι), ανθέων και βοτάνων. Χαρακτηριστική μεταλλικότητα. Σώμα πλούσιο, με δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση. Ιδανικά συνδυάζεται με θαλασσινά και λευκά κρέατα μαγειρεμένα με ελαφριές λευκές σάλτσες.

Κτήμα Σιγάλα / Νυχτέρι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 15%
Κίτρινο χρώμα, με χρυσαφιές ανταύγειες. Πολύπλοκη μύτη, με αρώματα από ώριμα εσπεριδοειδή, μέλι, ξηρούς καρπούς. Μεταλλικότητα, ως ιδίωμα του terroir της Σαντορίνης. Πλούσιο κρασί, γεμάτο, με σύνθετα αρώματα στόματος, ισορροπία και λίγα σάκχαρα που προσδίδουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Νυχτέρι. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση, τουλάχιστον 10 χρόνια.


Κτήμα Σιγάλα / Ασύρτικο-Αθήρι / Ασύρτικο, Αθήρι / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 14%
Χρώμα αχυρόξανθο, λαμπερό, και μύτη με απαλά αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, λευκών ανθέων, φρέσκου ροδάκινου και τσαγιού. Στόμα με δροσερή οξύτητα, ισορροπία και νεύρο, αλλά και ζουμερή, ευχάριστη επίγευση. Το συνδυάζουμε με πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, σπανακόπιτες, φάβα, μπακαλιάρο τηγανητό.

Κτήμα Σιγάλα / Αηδάνι / Αηδάνι / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 13%
Κίτρινο χρώμα, με χρυσαφιές ανταύγειες. Αρωματική μύτη, με νότες από τροπικά φρούτα, άνθη και βότανα να κυριαρχούν. Στο στόμα διακρίνεται η μεταλλικότητα, ως ιδίωμα του terroir της Σαντορίνης. Ευχάριστο, μαλακό, με ωραία αρώματα. Συνοδεύει θαλασσινά, οστρακοειδή, σαλάτες, λευκά κρέατα, ριζότο, ελαφριά τυριά και φρούτα.


Μπουτάρη Οινοποιητική / Νυχτέρι / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,5%
Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και πλούσια αρώματα μελιού, ώριμων φρούτων (ροδάκινου, αποξηραμένου σύκου) και ψωμιού. Στο στόμα φρέσκο, με νευρική οξύτητα που ισορροπεί την υψηλή αλκοόλη και γευστική διάρκεια. Κρασί με αρωματική επίγευση λεμονιού, μελιού και βουτύρου που διαρκεί. Θα το συνδυάσουμε με πιάτα θαλασσινών, πλούσια πιάτα πουλερικών και κρέατα ψητά στη σχάρα. (Διατίθεται μόνο στην αγορά της Σαντορίνης)

Μπουτάρη Οινοποιητική / Σαντορίνη / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,5%
Λευκοκίτρινο χρώμα και αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου, ροδάκινου και γκρέιπφρουτ. Φινετσάτο κρασί, ζωηρό, με έντονο το στοιχείο της μεταλλικότητας, πλούσιο σώμα, θαυμάσια γευστική ισορροπία, μακρά και έντονα αρωματική επίγευση. Συνοδεύει σαλάτες, πιάτα ορεκτικών, θαλασσινά, ψάρια και λιπαρά τυριά.


Μπουτάρη Οινοποιητική / Καλλίστη / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13%
Λαμπερό κίτρινο χρώμα και έντονα φρουτώδης αρωματικός χαρακτήρας (με μήλο, ροδάκινο και άλλα λευκόσαρκα φρούτα), που προδίδει την ποικιλία από την οποία προέρχεται. Κομψό, στρογγυλό, με γεμάτο σώμα, καλή οξύτητα και χαρακτηριστική επίγευση στο στόμα. Ταιριάζει πολύ με πράσινες σαλάτες, πιάτα με κάππαρη, θαλασσινά, ψάρια, σκληρά και ημίσκληρα τυριά. (Διατίθεται μόνο στην αγορά της Σαντορίνης)

Μπουτάρη Οινοποιητική / Καλλίστη Reserve / Ασύρτικο / ΠΟΠ / Αλκοόλ: 13,5%
Λαμπερό κίτρινο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα παλαίωσης, με νότες από ξύλο, φουντούκια, καπνό και βανίλια, που δένουν αρμονικά με τα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας (μήλο και ροδάκινο). Στόμα πλούσιο, λιπαρό, στρογγυλό, με εξαιρετική δομή, μεταλλικότητα. Έντονη αρωματική επίγευση. Συνδυάζεται με οστρακοειδή και ψητά ψάρια, πικάντικα πιάτα της ινδικής κουζίνας και λευκά κρέατα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών