ΟΙΝΟΣ

Τη γλύκα του να ‘χεις!

Ο τέλειος επίλογος ενός γεύματος δεν μπορεί παρά να είναι ένα δροσερό γλυκό κρασί.

14.10.2013| Updated: 25.06.2021
Τη γλύκα του να ‘χεις!

Ο τέλειος επίλογος ενός γεύματος δεν μπορεί παρά να είναι ένα δροσερό γλυκό κρασί. 

****
Παρπαρούσης / Μαυροδάφνη Πατρών Réserve 2005 / Μαυροδάφνη / ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών / Αλκοόλ: 19% (φιάλη 500 ml)
Πυκνό πορφυρό χρώμα με κεραμιδιές ανταύγειες. Αρώματα που κινούνται ανάμεσα σε αποξηραμένη σταφίδα και σύκο, μαρμελάδα δαμάσκηνο, γλυκά μπαχαρικά, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και ζεστή σοκολάτα. Γεύση πλούσια, με υποδειγματική οξύτητα που εξισορροπεί θαυμάσια τη γλύκα των σακχάρων, τρυφερό αλκοόλ και πολύ μακρά αρωματική επίγευση, με νότες ξηρών καρπών και φρούτων. Ιδανικό για σοκολατένια γλυκά ή γλυκίσματα καφέ και κακάο.

**
Κτήμα Γεροβασιλείου / Μαλαγουζιά Όψιμου Τρύγου / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 13%
Το λαμπερό ξανθό χρώμα του και τα ώριμα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, με νότες λεμονιού και κίτρου, λουκουμιού και καραμέλας κερδίζουν τις εντυπώσεις, ενώ το στόμα του έχει νόστιμη βοτανική αίσθηση, καλή ισορροπία γλύκας και οξύτητας και ζουμερή επίγευση. Ταιριάζει με τάρτες φρούτων, τσουρέκι και φρουτοσαλάτες.


***
ΕΑΣ Λήμνου / Muscat de Lemnos 2010 / Μοσχάτο Αλεξανδρείας / ΠΟΠ Λήμνος 
/ Αλκοόλ: 15,5%
Χρώμα αχυροκίτρινο. Έντονα και κομψά αρώματα μαρμελάδας εσπεριδοειδών, γλυκού κουταλιού πορτοκάλι και ξηρού βερίκοκου με νότες τριαντάφυλλου. Στο στόμα η γλυκιά γεύση, που υποστηρίζεται άψογα από την οξύτητα, «αγκαλιάζει» τον ουρανίσκο, ενώ εντυπωσιακή είναι η αρωματική πολυπλοκότητά του που παραπέμπει σε αποξηραμένα άνθη και ψητό αχλάδι. Συνοδεύει γλυκά με λευκή κρέμα, ψητό αχλάδι και μήλο, ανατολίτικα γλυκίσματα.

**
Σεμέλη Οινοποιητική / Piccolo Mondo / Αγιωργίτικο / Ερυθρός Ημίγλυκος Οίνος / Αλκοόλ: 12%
Για όσους αρέσκονται στις ημίγλυκες απολαύσεις, αυτό το κρασί έχει κόκκινο διαυγές χρώμα, αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, κανέλας και καμέλιας. Στόμα με ευδιάκριτη γλύκα, μετρίου όγκου, ελαφρύ και ιδανικό για πικάντικα εδέσματα, όπως τσίλι κον κάρνε και γλυκόξινα καυτερά πιάτα.

***
ΕΟΣ Σάμου / Samos Vin Doux 2009 / Μοσχάτο / ΠΟΠ Σάμος / Αλκοόλ: 15 %
Λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα και έντονα αρώματα ακακίας, τριαντάφυλλου, ώριμων εσπεριδοειδών, ξηρού βερίκοκου και κυδωνιού. Στο στόμα η μεταξένια γλυκύτητά του γεμίζει ευχάριστα τον ουρανίσκο, ενώ η οξύτητα παραμονεύει… Εντυπωσιακή επίγευση, με ζωηρά αρώματα μαρμελάδας εσπεριδοειδών και ακακίας. Συνοδεύει τάρτες φρούτων με λευκή κρέμα, καραμελωμένο τσουρέκι με βανίλια, εκμέκ καταΐφι.

Τηλέφωνα Οινοποιείων

  • Οινοποιία Παρπαρούσης: 2610-420.334
  • Κτήµα Γεροβασιλείου: 23920-44.567
  • ΕΑΣ Λήμνου: 22540-22.212
  • Σεμέλη: 210-62.18.119
  • ΕΟΣ Σάμου: 22730-87.542

Αξιολόγηση
***** Σπουδαίο / **** Εξαιρετικό / *** Ξεχωριστό / ** Πολύ καλό / * Καλό
Πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής


Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών