ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Βιδιανό

Μια γηγενής κρητική ποικιλία που γλίτωσε από τη λήθη χάρη σε νέους παραγωγούς του νησιού. Η έναρξη της βλάστησης ξεκινά συνήθως στα τέλη Μαρτίου με …

12.02.2013
  • Μια γηγενής κρητική ποικιλία που γλίτωσε από τη λήθη χάρη σε νέους παραγωγούς του νησιού.
  • Η έναρξη της βλάστησης ξεκινά συνήθως στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Η ωρίμαση ξεκινά στις αρχές Αυγούστου και ολοκληρώνεται το πρώτο ή το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ανάλογα με το υψόμετρο των αμπελώνων.
  • Κάθε καρποφόρα κληματίδα φέρει 1 – 2 μεγάλα σταφύλια. Κάθε σταφύλι έχει βάρος μεγαλύτερο των 400 γρ., είναι κωνικό, πυκνόρραγο και κόβεται δύσκολα. Οι ρώγες είναι μέτριες έως μεγάλου μεγέθους, με φλοιό λεπτό, χρυσοκίτρινου χρώματος, και σάρκα χυμώδη, γλυκιά, μετρίως στυφή, με 2 – 3 γίγαρτα (κουκούτσια).
  • Δίνει κρασιά υψηλόβαθμα, μέτριας οξύτητας, με ιδιαίτερο άρωμα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών