ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Ξινόμαυρο για παλαίωση

Ξινόμαυρο 2009ΠαραγωγόςΚτήμα Βογιατζή Ποικιλίες ΞινόμαυροΠΓΕΤοπικός Βελεβεντού Αλκοόλ 13% Αν έχεις επισκεφτεί το Βελβεντό και εισπράξει την ιδιαιτερότητα του τοπίου του χαϊδεμένη από το αεράκι της …

20.05.2014
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Ξινόμαυρο 2009
Παραγωγός
Κτήμα Βογιατζή
Ποικιλίες
Ξινόμαυρο
ΠΓΕ
Τοπικός Βελεβεντού
Αλκοόλ 13%

Αν έχεις επισκεφτεί το Βελβεντό και εισπράξει την ιδιαιτερότητα του τοπίου του χαϊδεμένη από το αεράκι της λίμνης, καταλαβαίνεις εύκολα την ιδιαιτεροτητα που έχει ο τοπικός κλώνος του ξινόμαυρου.

Ένα ιδιαίτερος κλώνος που στα χέρια του έμπειρου οινολόγου Γιάννη Βογιατζή μετουσιώνεται σε ένα κομψό κρασί με χαρακτήρα αλλά και με την σφραγίδα των χαρακτηριστικών της ποικιλίας. Γλυκιά ντομάτα και ελιά δαμάσκηνο και μπαχαρικά σε ένα σύνολο που υποστηρίζεται από μια ζωηρή ελαφράδα και ξηρότητα, στιβαρότητα, ισορροπία και ένα μακρύ γοητευτικό after taste. Κρατήστε το στην κάβα σας δεν θα σας απογοητεύσει.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών