ΠΟΤΑ

Bloody Mary με τσίπουρο

Καλεσμένοι του Aegean Cocktails & Spirits δοκιμάσαμε στη Χώρα, στην Κολυμπήθρα, στην Καλλονή και στο Καρκάδο κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα.

03.07.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Γιάννης Λεφάκης
Bloody Mary με τσίπουρο

Οι πρασινισμένες αναβαθμίδες του νησιού μοσχοβόλησαν γλυκάνισο, κόλιανδρο και σταφυλένια αλκοολική ευωδιά. Καλεσμένοι του Aegean Cocktails & Spirits, που διοργανώνεται για τρίτη φορά στο πλαίσιο του Tinos Food Paths, δοκιμάσαμε στη Χώρα, στην Κολυμπήθρα, στην Καλλονή και στο Καρκάδο κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα, με ποιοτικά αναψυκτικά εγχώριας παραγωγής και τοπικά προϊόντα: Bloody Mary με τσίπουρο, ρετσίνα με θυμάρι, μαϊντανό και ξηρό τόνικ.

Το Aegean Cocktails & Spirits Workshop είναι ένα εργαστήρι δημιουργικότητας που βάζει στο επίκεντρο τα γηγενή αποστάγματα. H Ντέννυ Καλλιβωκά και η Ελένη Νικολούλια, ιδιοκτήτριες της ελληνικής έκδοσης του εξειδικευμένου site ποτών Difford’s Guide, που εμπνεύστηκαν και διοργανώνουν το φεστιβάλ, προάγουν τα κάλλη της ελληνικής παραγωγής και τη συστήνουν σε ειδικούς. Προσκάλεσαν bartenders από το εξωτερικό, όπως και εγχώριους επαγγελματίες, που άφησαν τη φαντασία τους να καλπάσει. Το μονοποικιλιακό τσίπουρο Δεκαράκι, το Άδολο ούζο τριπλής απόσταξης, το Otto’s βερμούτ που ευωδιάζει τριαντάφυλλο, το νέο τζιν Mataroa από την Αριδαία, η μαστίχα Skinos, η αφρώδης ροζ ρετσίνα Ρόζα μαζί με τις νέες γεύσεις από τα αναψυκτικά Three Cents, όλα χρησιμοποιήθηκαν αντικαθιστώντας τα καθιερωμένα. Νικήτρια η τοπικότητα, πρωταγωνίστρια η ποιότητα, διακριθείσα η νοστιμιά.

Στο τεύχος 158 του Γαστρονόμου θα βρείτε τις συνταγές από τρεις επαγγελματίες του bartending στο εξωτερικό, οι οποίοι ευχαρίστως θα έβαζαν ένα τσίπουρο στην κάβα του μπαρ τους, στα κοκτέιλ τους, στα ποτήρια τους. Τις μοιράζονται, για να το βάλουμε κι εμείς στα δικά μας.

*To άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στον Γαστρονόμο Ιουνίου, τεύχος 158.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT