ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Ουίσκι και στο φαγητό

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργος ο συνδυασμός φαγητού με ουίσκι, και όμως γίνεται.

12.10.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Shutterstock
Ουίσκι και στο φαγητό

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κρασί, αξίζει όμως να κάνουμε μια αλλαγή πότε-πότε και να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με ουίσκι. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργος ο συνδυασμός φαγητού με ουίσκι, και όμως γίνεται. Βάλτε το δίπλα σε χειμωνιάτικα φαγητά με μπαχαρικά, σε καπνιστά ψάρια ή έντονα τυριά. Και όπως όλα τα κρασιά δεν ταιριάζουν με όλα τα φαγητά, το ίδιο ισχύει και για τα ουίσκι, γι’ αυτό σας προτείνουμε ενδεικτικούς συνδυασμούς για να τους δώσετε τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι σας.

Με τι ταιριάζει

  • Μαλακά, φρουτώδη, φρέσκα ουίσκι δίπλα σε αχλάδια τυλιγμένα με προσούτο, ζαμπόν με σάλτσα δαμάσκηνου, λευκά τυριά με φρούτα (όπως αυτά του Ιναχου).
  • Δυνατά, μαλακά blends με μια υποψία καπνού και ξύλου συνοδεύουν ωραία μια σαλάτα ρόκας με ξηρούς καρπούς, μπλε τυριά και βινεγκρέτ με ξίδι από φρούτα.
  • Τα πιπεράτα ουίσκι που σου τσιμπούν τον ουρανίσκο θα ενθουσιαστούν με τυριά όπως παρμεζάνα, καπνιστό τσένταρ, μετσοβόνε.
  • Ουίσκι (μαλτ συνήθως) λίγο αλμυρά με αρώματα ιωδίου και καπνού θέλουν συντροφιά τους καπνιστά ψάρια και τυριά, ελαφρά καυτερά πιάτα.
  • Τα βαριά καπνισμένα με τύρφη ουίσκι αποτελούν έναν ονειρεμένο συνδυασμό με ωμά όστρακα (στρείδια, φούσκες κ.λπ.) αλλά και με πικρή σοκολάτα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών