ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου: Ούζο με Ιστορία 127 Χρόνων

Πάθος για την τέλεια συνταγή, μυστικό χαρμάνι καρπών και σπόρων από την Λέσβο, ο αρωματικότερος γλυκάνισος του κόσμου, 100% διπλή απόσταση σε χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, έξοχη, διαχρονική ποιότητα και γεύση. Ολα όσα σφραγίζει μέσα του το εμβληματικό μπουκάλι Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

22.03.2021

Πάθος για την τέλεια συνταγή, μυστικό χαρμάνι καρπών και σπόρων από την Λέσβο, ο αρωματικότερος γλυκάνισος του κόσμου, 100% διπλή απόσταση σε χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, έξοχη, διαχρονική ποιότητα και γεύση. Ολα όσα σφραγίζει μέσα του το εμβληματικό μπουκάλι Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Το Ούζο δεν έχει εποχή. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή παρέα και μια λιτή αλλά φίνα συλλογή από εκλεκτούς μεζέδες για να ισορροπήσει τις αντιθέσεις στις γεύσεις τους και να επιβληθεί ανάμεσά τους. Μεζέδες νηστίσιμοι για το σαρακοστιανό τραπέζι, με τις ωραίες τους γευστικές αντιθέσεις, μεζέδες καλοκαιρινοί με πρωταγωνιστές τα ψάρια και τα θαλασσινά.

Το Ούζο είναι ο απόλυτος συνοδός της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας του λιτού μεζέ με καλή παρέα. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, γεννημένο τον ίδιο αιώνα που ξεκινά η ιστορία του Νέου Ελληνικού Κράτους, διατηρεί την αυθεντικότητα και τη διαχρονικότητά του, όπως τότε, όταν συνδέθηκε αμετάκλητα με την γαστρονομική κουλτούρα μας. Τη γαστρονομική μας ταυτότητα. Αναλοίωτο στο χρόνο όπως οι ωραιότερες από τις παραδόσεις εκείνης της εποχής, συνεχίζει να συγκινεί με την πολύπλοκη γεύση και τον χαρακτήρα του και είναι για πάντα ταυτισμένο με τον ήλιο, την αισιοδοξία και τη ζεστασιά των αγαπημένων μας.

Η φετινή Σαρακοστή έχει ένα λόγο παραπάνω για να διαφέρει. Φέτος, ανυπομονούμε να βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο μεζέδες, να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και να ευχηθούμε στα καλύτερα που περιμένουμε, να μυηθούμε δηλαδή σε μια ιεροτελεστία που μόνο το Ούζο Πλωμαρίου μπορεί να χαρίσει. Ανυπομονούμε να γεμίσουμε τα ποτήρια μας με το λαμπερό σαν κρύσταλλο Ούζο Πλωμαρίου Ισοδώρου Αρβανίτου, να προσθέσουμε λίγο νερό για να απολαύσουμε το χαρακτηριστό θόλωμα και να το δροσίσουμε με λίγο πάγο. Έτσι θα συνοδέψουμε τους σπιτικούς μας σαρακοστιανούς μεζέδες όπως τα εξαίσια θαλασσινά, τις δροσερές οσπριοσαλάτες, τις νηστίσιμες πίτες, τα αφράτα χούμους και τις ταραμοσαλάτες. Μεζέδες λίγοι και απλοί, για να ερεθίσουν τον ουρανίσκο μας, όχι απαραίτητα για να μας χορτάσουν, για να συνοδέψουν τις απολαυστικές, αρωματικές γουλιές Ούζου και να γεμίσουν το τραπέζι με ζωντάνια και χαμόγελα.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, γέννημα θρέμμα της Λέσβου, διατηρεί τον αυθεντικό του χαρακτήρα με τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης του και την διαχρονική του ποιότητα την οποία εκτιμούν και απολαμβάνουν χιλιάδες καταναλωτές από 46 χώρες του κόσμου στις οποίες εξάγεται. Την αγάπη, το μεράκι, την τέχνη, τη γνώση και όλη την ιεροτελεστία της παραγωγικής διαδικασίας που περικλείει κάθε γουλιά του, αξίζει να την απολαύσουμε στο ποτήρι μας. Στην υγειά μας!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών