ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Το Κτήμα Άλφα Ροζέ 2020 στα κορυφαία ροζέ κρασιά του κόσμου για το 2021

To ροζέ από το Αμύνταιο που ενθουσίασε το έγκριτο Vinepair.

08.07.2021
Το Κτήμα Άλφα Ροζέ 2020 στα κορυφαία ροζέ κρασιά του κόσμου για το 2021

Ψηλά στη λίστα με τα καλύτερα ροζέ κρασιά του κόσμου για το 2021 βρίσκεται το Κτήμα Άλφα Ροζέ 2020, σύμφωνα με το έγκριτο Vinepair.

Το κρασί από το Αμύνταιο ξεχώρισε μεταξύ χιλιάδων ετικετών κρασιού και μαζί με το ιταλικό Nerello Mascalese rosato Feudo Montoni Rose Di Adele 2020, έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα κρασιά της δοκιμής (94/100) που διοργάνωσε το Vinepair, μια από τις πιο δημοφιλείς διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης για τον κόσμο των ποτών, των κρασιών και της μπύρας.

Σύμφωνα με τους αξιολογητές «πρόκειται για ένα κομψό και ισορροπημένο ροζέ με απαλά αρώματα φράουλας και λουλουδιών που αποπνέουν μια ατμόσφαιρα Προβηγκίας και ελληνική ταυτότητα. Η ισορροπημένη οξύτητα του χαρίζει μια ήρεμη, απολαυστική αίσθηση καθώς κυλά προς στον ουρανίσκο, με αποτέλεσμα να θεωρείται μια ιδανική επιλογή για κατανάλωση ως απεριτίφ, ή με ένα πλατώ τυριών».

Το Kτήμα Άλφα φαίνεται να έχει εντυπωσιάσει με την συνέπεια του την ομάδα της VinePair. Το Xinomavro Reserve του 2016 έλαβε την πρώτη θέση στους 50 κορυφαίους οίκους του 2020 και το ροζέ του, επίσης από Ξινόμαυρο, έλαβε μια εξίσου σημαντική διάκριση.

Το Κτήμα Άλφα βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1997 από τον έμπειρο αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη και τον χημικό-οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη, ο οποίος έχοντας δραστηριοποιηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας επέλεξε τον Αμύνταιο για να δημιουργήσει το δικό του κρασί.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών