PROMO

Γαστρονόμος Σεπτεμβρίου – Το τεύχος που κάνει το μαγείρεμα παιχνιδάκι!

Ο σεπτεμβριάτικος Γαστρονόμος είναι το Εύκολο Τεύχος της χρονιάς! 92 συνταγές, ιδέες και μυστικά για να κάνουμε τη ζωή μας απολαυστικά απλή στην κουζίνα! Τεχνικές και προτάσεις για να γίνει το μαγείρεμα μόνο απόλαυση!

04.09.2023| Updated: 06.09.2023
Φωτογραφία: Κωστής Σωχωρίτης
Γαστρονόμος Σεπτεμβρίου – Το τεύχος που κάνει το μαγείρεμα παιχνιδάκι!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα τηγάνι!

Το σκεύος πασπαρτού, το πιο απλό και εύχρηστο στην κουζίνα! Πίτες πλούσιες και πίτες άζυμες, κρεατικά, πουλερικά, ζυμαρικά και λαχανικά γίνονται παιχνιδάκι, κι όλα αυτά μέσα σε ένα τηγάνι!

Μαθήματα μαγειρικής για… φοιτητές!

 Πέρασες στην αγαπημένη σου σχολή στην περιφέρεια και θα μείνεις μόνος για πρώτη φορά; Καλό το ντελίβερι και τα ταπεράκια που θα σου στέλνει η μαμά με το ΚΤΕΛ, αλλά μόνος σου θα φτιάξεις νοστιμιές που θα λατρέψεις! Η Νένα Ισμυρνόγλου σού δείχνει πώς θα ετοιμάσεις απίθανα και εύκολα πιάτα, από πίτσες της στιγμής μέχρι κεσαντίγιας, παϊδάκια κοτόπουλου και τα πιο αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια.

Γυρίσατεεεεεε;

Εύκολη προσαρμογή στην καθημερινότητα με πέντε πλούσια και πανεύκολα σαλατογεύματα για το γραφείο και το σπίτι, για να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Η χύτρα επιστρέφει δριμύτερη

Κρέας σε 40 λεπτά; Όσπρια σε μισή ώρα; Ναι, η χύτρα ταχύτητας μαγειρεύει γρήγορα αλλά το ξέρατε ότι μια ολόκληρη γκάμα φαγητών γίνονται στη χύτρα απίθανα νόστιμα; Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει γίδα βραστή χωριάτικη, λεμονάτο μοσχάρι, χοιρινό με χόρτα, κρεατόσουπα, κοτόσουπα, οσπριόσουπες και πολλές ακόμα συνταγές στη χύτρα και έγιναν λουκούμι!

Παστίτσιο σε 20 λεπτά;

Κι όμως, γίνεται! Ο Χριστόφορος Πέσκιας πιάνει κλασικές και μπελαλίδικες συνταγές της ελληνικής κουζίνας και τις ετοιμάζει στην πιο εύκολη εκδοχή τους χωρίς να τους στερεί το παραμικρό σε νοστιμιά!

Όλα μπλουμ! Ενα σκεύος, 16 συναρπαστικά πιάτα

Η τέχνη του να μαγειρεύεις από το πιο απλό μέχρι το πιο πληθωρικό φαγητό με μόνο ένα σκεύος. Από γίδα στιφάδο ροδίτικη και τσίλι κον κάρνε, μέχρι μελωμένα φθινοπωρινά μπριάμ, μοσχαρίσια κότσια και πλούσια τουρλού λαχανικών.

Και ακόμα:

Νόστιμα πιάτα με μόλις 3 υλικά, συνταγές στη στιγμή έτοιμες σε 15 λεπτά, πλούσια, χορταστικά αλλά πανεύκολα σαλατοφαγητά για το γραφείο ή το σπίτι και συναρπαστικά αλλά πανεύκολα γλυκά που κάνουν τη ζαχαροπλαστική παιχνιδάκι! Και, φυσικά, το Συνταγολόγιο Σεπτεμβρίου με τις πιο εύκολες και νόστιμες και εύκολες καθημερινές συνταγές για να απαντάμε εύκολα στο φλέγον ερώτημα «τι να μαγειρέψω σήμερα;».

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί στις 10 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών