PROMO

Νέο συλλεκτικό βιβλίο από τον Γαστρονόμο: Γιορτινά γλυκά & κεράσματα των γιαγιάδων μας

Αυτή την Κυριακή το πιο γιορτινό βιβλίο μας περιμένει με την «Καθημερινή»: 51 δοκιμασμένες συνταγές για εορταστικά, εντυπωσιακά και παραδοσιακά ελληνικά γλυκά.

27.11.2023
Νέο συλλεκτικό βιβλίο από τον Γαστρονόμο: Γιορτινά γλυκά & κεράσματα των γιαγιάδων μας

Aπό τα τετράδια των γιαγιάδων μας, επιλέξαμε από όλη την γκάμα των παραδοσιακών γλυκών, από τον ελλαδικό χώρο, την Κύπρο, τη Μικρασία και τον Πόντο: Φίνα λικέρ, γλυκά του κουταλιού, κλασικές τούρτες και επιδόρπια για το γιορτινό τραπέζι, κεράσματα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και ξεροτήγανα, ζύμες και γλυκά ψωμιά, βασιλόπιτες και ό,τι άλλο θα θελήσουμε να φτιάξουμε αυτά τα Χριστούγεννα και όλα τα επόμενα.

Αν τα δικά σας Χριστούγεννα μυρίζουν κανέλα και γαρίφαλο, αν οι γευστικές σας μνήμες είναι γεμάτες με αμύγδαλα, βούτυρο και ζάχαρη άχνη, αν στις παλιές σας φωτογραφίες από τις γιορτές στραφταλίζουν τα καλά σερβίτσια και ο δίσκος με την περίτεχνη καράφα και τα ποτηράκια του λικέρ είναι σε πρώτο πλάνο, τότε αυτό το βιβλίο είναι το απόλυτο δώρο για εσάς.

Αν πάλι αυτές οι εικόνες σας είναι κάπως ξένες αλλά σας ασκούν μια γοητεία, αν θέλετε να δημιουργήσετε παρόμοια αίσθηση γιορτής και θαλπωρής, τότε και πάλι αυτό το βιβλίο είναι το απόλυτο δώρο για εσάς. Γεμάτο πολύτιμη γνώση, τεχνικές και μυστικά νοστιμιάς, περιλαμβάνει 51 συνταγές για παραδοσιακά ελληνικά γλυκά των Χριστουγέννων. Πολλές συνταγές προέρχονται από παλαιότερες καταγραφές του «Γαστρονόμου» κι έχουν ιστορία γενεών πίσω τους, όπως η Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα από τα τετράδια της γιαγιάς Αβέρωφ, ή η πάστα φρούτου από την «Εφημερίδα των Κυριών» του 1887 της Καλλιρρόης Παρρέν, της πρώτης ελληνίδας δημοσιογράφου, ή τα αετουδάκια με συνταγή από το Σεβντίκιοϊ της Σμύρνης.

Τα κλασικότερα των κλασικών από τις ελληνικές παραδόσεις μας.

Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι πιο γλυκά και ζεστά από ποτέ.

Γιορτινά γλυκά & κεράσματα των γιαγιάδων μας, με την υπογραφή του Γαστρονόμου. Στις 3/12 με την Καθημερινή της Κυριακής.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών