PROMO

Νέο συλλεκτικό βιβλίο από τον Γαστρονόμο: Τα γλυκά του Πάσχα και της άνοιξης

Μια συλλογή με τις καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου για τσουρέκια, κουλούρια και ανοιξιάτικα επιδόρπια. Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

27.03.2023| Updated: 30.03.2023
Φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης
Νέο συλλεκτικό βιβλίο από τον Γαστρονόμο: Τα γλυκά του Πάσχα και της άνοιξης

Αυτή την Κυριακή η Καθημερινή μάς κάνει δώρο το μόνο βιβλίο με πασχαλινά γλυκά που θα χρειαστούμε ποτέ! Μια συλλογή με τις καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου για τσουρέκια, κουλούρια και ανοιξιάτικα επιδόρπια, επιμελημένες από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού. Τελικός απολογισμός: 54 δοκιμασμένες συνταγές που βγαίνουν!

Τα καλύτερα τσουρέκια

Τσουρέκι του Μαγιού με πολίτικα αρώματα

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά δεκατρία είναι τα τσουρέκια και τα πασχαλινά μπριός που παρουσιάζονται στο βιβλίο. Και τι δεν θα βρούμε: Το απόλυτο τσουρέκι με ίνες, τσουρέκι–στεφάνι με ζύμη κάπως πιο άγλυκη, εμπνευσμένο από το εβραϊκό ψωμί challah, τσουρέκι μαργαρίτα με κρέμα και κομμάτια σοκολάτας, Λαμπρόψωμο, Πασχαλόψωμο, babka με σοκολάτα, κολομπίνες, βενετσιάνικη και κερκυραϊκή φογάτσα, ιταλική colomba di Pasqua και άλλα παραδοσιακά γλυκά πασχαλινά ψωμιά από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πασχαλινά κουλουράκια από όλη την Ελλάδα

Πασχαλινά κουλουράκια από την Αστυπάλαια, κουλουράκια

Σε αυτό το βιβλίο θα βρούμε όλα μαζί συγκεντρωμένα τα πιο ωραία παραδοσιακά κουλούρια από όλη την Ελλάδα, όπως τα θρυλικά σμυρναίικα, τα αφράτα γιαννιώτικα κουλουράκια με αμμωνία, τα Πολίτικα με μαυροκούκι και τα κουλούρια με ζαφορά της Αστυπάλαιας. Έντεκα υπέροχες συνταγές για να ζυμώσουμε τα πιο ωραία πασχαλινά κουλουράκια σκορπώντας στο σπίτι μυρωδιές από πορτοκάλι, μαστίχα, βανίλια, φρέσκο βούτυρο, κανέλα και γαρίφαλο.

Τα γλυκά της Άνοιξης

Δεκάδες οι ιδέες και για ανοιξιάτικα επιδόρπια που θα σερβίρουμε στο τραπέζι της Λαμπρής και όχι μόνο, από lemon pie και τάρτα με φράουλες μέχρι μπακλαβά τσίζκεϊκ, κανταΐφι με κρέμα τυριού, γαλακτομπούρεκο, ανάποδη πάβλοβα, εύκολα παγωτά, γαλατόπιτες και μπισκοτογλυκά–έκπληξη.

Μια έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Μην τη χάσετε!

Το βιβλίο «Τα γλυκά του Πάσχα και της άνοιξης» κυκλοφορεί στις 2 Απριλίου με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών