PROMO

Όλη η Ελλάδα στο τηγάνι!

Στον Γαστρονόμο Ιουλίου: Ωδή στα τηγανητά του ελληνικού καλοκαιριού! Γεμίζουμε τα ποτήρια μας με παγωμένη μπίρα, ουζάκι ή κρασί και βάζουμε τηγάνι στη φωτιά!

04.07.2022| Updated: 06.07.2022
Όλη η Ελλάδα στο τηγάνι!

Το πιο συκοφαντημένο σκεύος της κουζίνας μας είναι αυτό που μας χαρίζει τις μεγαλύτερες γευστικές χαρές! Του αξίζει λοιπόν ένα λαχταριστό αφιέρωμα γεμάτο τραγανές νοστιμιές του καλοκαιριού και της παρέας. Τηγανίζουμε πατάτες με πέντε διαφορετικούς τρόπους! Από τα κλασικά μπαστουνάκια, μέχρι πατατοκεφτέδες, χρυσαφένιες τηγανίτες, ρόστι και bravas. Φτιάχνουμε τους αγαπημένους μας κιμαδοκεφτέδες και τους θέλουμε όλους: και χοιρινούς, και μοσχαρίσιους, και αρνίσιους, και πανέ, και κοτοκεφτέδες και πρόβειους και ανάμεικτους! Φέρνουμε στο κέντρο του τραπεζιού απίθανες τηγανιές κρασάτες με χοιρινό και πιπεριές, με λουκάνικο, σύγλινο και γραβιέρα, αρνίσιες, ακόμη και μια μοσχαρίσια ριγανάτη που ετοιμάζεται σε 5 λεπτά!

Παίρνουμε μεστωμένα καλοκαιρινά λαχανικά και ετοιμάζουμε τους πιο νόστιμους ψευτοκεφτέδες σαν τους θρυλικούς ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης αλλά και παναρισμένους, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες, τραγανούς λουκουμάδες με βλίτα και τους πιο αρωματικούς κεφτέδες με μυρωδικά. Φυσικά δεν θα έλειπαν τα ψαράκια και τα θαλασσινά από το καλοκαιρινό τηγάνι. Γαυράκι, σαρδέλες παντρεμένες και απίθανες, καλαμαράκια και γαρίδες με αναπάντεχη μαγιονέζα μαύρου σκόρδου!

Γνωρίζουμε απίθανα κουρκούτια και παναρίσματα ακόμα και με κοπανισμένο κανταΐφι για τον πιο αγαπημένο καλοκαιρινό μεζέ: τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες!

Για να καθαρίσουμε το τηγάνι από την κακή του φήμη, πάμε μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω και ανακαλύπτουμε πως οι Μυκηναίοι τηγάνιζαν σε αντικολλητικά τηγάνια και ότι ο Αριστοφάνης αφιέρωσε στο τηγάνι μια ολόκληρη κωμωδία! Γνωρίζουμε τα τηγανιτζίδικα της Σύρου και της Τήνου και, για το τέλος, συγκεντρώνουμε για τις διακοπές σας τα καλύτερα τηγάνια των ελληνικών νησιών: ταβέρνες και εστιατόρια με φημισμένους τηγανητούς μεζέδες.

Κι επειδή το τηγάνι αγαπάει και τα γλυκά, ταξιδέψαμε στην Κρήτη και… μελώσαμε με μαστόρισσες γιαγιάδες που μας κέρασαν λασιθιώτικα ξεροτήγανα, ανεβατά λουκούμια και γλυκά μπουρεκάκια.

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Ιουλίου, με την Καθημερινή.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών