PROMO

Στο νέο βιβλίο του Γαστρονόμου: Βurger στο σπίτι – Ώρα για BBQ

Ένα βιβλίο, 100 σελίδες, 46 συνταγές για τα καλύτερα μπέργκερ της ζωής μας. Την Κυριακή 22 Μαΐου με την Καθημερινή.

16.05.2022| Updated: 19.05.2022
Στο νέο βιβλίο του Γαστρονόμου: Βurger στο σπίτι – Ώρα για BBQ

Πόσες συνταγές για μπέργκερ ξέρετε; Πόσες φορές έχετε λαχταρίσει ένα μπαμπάτσικο μπέργκερ με αφράτο ψωμάκι πατάτας ή βουτυρένιο μπριός και στρώσεις από ζουμερό μπιφτέκι, λιωμένο τυρί, τραγανές ροδέλες κρεμμυδιού και μια γλυκοπικάντικη σάλτσα bbq; Έχετε ζηλέψει να κάθεστε σε δροσερές σκιές με παγωμένες μπύρες στα χέρια, παρέα με τους οικείους σας και στα κάρβουνα να ψήνονται αρωματικά μπιφτέκια; Να τα γυρίζετε με φαρδιές σπάτουλες για να ψηθούν και από την άλλη και μετά να τα ξαπλώνετε σε ροδοψημένα ψωμάκια; Ξέρετε να ψήνετε σε ψησταριά γκαζιού, στα κάρβουνα και να ανάβετε θράκα; Γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα μπιφτέκι, ένα μπέργκερ και ένα σμας μπέργκερ;

Ευκαιρία να τα μάθουμε όλα, να ανοίξουμε μπαλκόνια, βεράντες και αυλές και να ετοιμάσουμε εύκολα και απλά ό,τι έχουμε επιθυμήσει. Ευκαιρία για μικρές γιορτές είναι αυτό το βιβλίο.

Οδηγίες για bbq, πολύτιμα μυστικά για μπέργκερ και 46 απολαυστικές συνταγές. Ορισμένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της πόλης μοιράζονται μαζί μας τις συνταγές για τα πιο δημοφιλή τους μπέργκερ και εύκολους τρόπους για να τα ετοιμάσουμε στο σπίτι: Mε μοσχαρίσιο κιμά και μανιτάρια, με καραμελωμένα κρεμμύδια, με σιγοψημένα κρέατα και γλάσο μπέρμπον, με παστράμι και τηγανητά αυγά, με σάλτσα ροκφόρ και τραγανές φέτες μπέικον. Ονειρεμένα(!)

Οι σεφ του Γαστρονόμου ετοίμασαν απολαυστικές συνταγές από κλασικό τσίζμπεργκερ και τσίλι μπέργκερ μέχρι ελληνικό με κάππαρη και φέτα, αλλά και με κεφαλογραβιέρα και γαλέτες πατάτας. Δεν θα ξέρουμε ποιο να διαλέξουμε…

Θέλετε κάτι διαφορετικό, ιδιαίτερο και πρωτότυπο; Οι σεφ μας μερίμνησαν σχετικά: Μπέργκερ κόκορα, μπέργκερ με προβατίνα, ακόμα και με φραγκοσυριανό λουκάνικο.

Δεν τρώτε κρέας; Είστε ψαροφάγοι, χορτοφάγοι, βίγκαν, χορτοφάγοι αλλά τρώτε αυγά (ovo-vegetarian), τρώτε τα πάντα αλλά λατρεύετε τη γεύση των λαχανικών και τη γήινη νοστιµιά των οσπρίων; Με αυτές τις συνταγές, όλοι µας θα απολαύσουµε µπέργκερ: Γαριδομπέρκερ σε ψωμάκι με μελάνι σουπιάς, μπέργκερ σολομού αλλά και μπέργκερ με λαχανικά και όσπρια. Τα καλύτερα μπέργκερ της ζωής μας.

Την Κυριακή 22 Μαΐου με την Καθημερινή. 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών