PROMO

Στο νέο Ζάχαρη & Αλεύρι: 54 εύκολα γλυκά για το καλοκαίρι!

Στο καλοκαιρινό τεύχος του «Ζάχαρη & Αλεύρι» συγκεντρώσαμε τις πιο εύκολες συνταγές για όλη την οικογένεια, από δροσερά γλυκά ψυγείου μέχρι παγωτά χωρίς παγωτομηχανή!

15.06.2023| Updated: 29.06.2023
Στο νέο Ζάχαρη & Αλεύρι: 54 εύκολα γλυκά για το καλοκαίρι!

Αυτό το τεύχος μυρίζει καλοκαίρι! Περιέχει 54 εκπληκτικές συνταγές που είναι ταμάμ γι’ αυτή την εποχή του χρόνου: γεμάτες καλοκαιρινά φρούτα, ελαφριές, δροσερές και -το κυριότερο;- πανεύκολες, αφού κανείς μας δεν θέλει να περάσει ώρες στην κουζίνα, πάνω από ζεστά καζάνια και φούρνους που ψήνουν. Με το Ζάχαρη & Αλεύρι, η σπιτική ζαχαροπλαστική είναι εύκολη και διασκεδαστική.

Ετοιμαστείτε λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι να φτιάξετε τα δικά σας παγωτά, γλυκά με ελάχιστα υλικά, κρέπες αλμυρές και γλυκές, δροσερά γλυκά ψυγείου και όχι μόνο…

Δείτε αναλυτικά τα θέματα του τεύχους:

Γλυκά μόνο με 5 υλικά

Δεν χρειάζονται πολλά για να φτιάξουμε ένα νόστιμο, σπιτικό γλυκό. Στο Ζάχαρη & Αλεύρι θα βρούμε τις πιο εξαιρετικές ιδέες με λίγα υλικά. Σημειώστε: ρολό μαρέγκας με φρούτα, κέικ-λάβα σοκολάτας, ταρτ τατέν με βερίκοκα, γρήγορο κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη, κρεμ καραμελέ με τζίντζερ και shortbread μόνο με 3 υλικά.

Εύκολα παγωτά χωρίς παγωτομηχανή

Τα σπιτικά παγωτά πάνε σε άλλη πίστα! Οι συνταγές μας δεν θέλουν ούτε παγωτομηχανή ούτε και χτύπημα. Τι τραβάει η όρεξή σας; Παγωτό τσίζκεϊκ με στέβια ή παγωτό σύκο με γλυκό του κουταλιού; Παγωτό-σάντουιτς με γεύση cookies ή το θρυλικό παγωτό αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης; Παγωτό σοκολάτα ή παγωτό βερίκοκο; Εμείς σας εγγυόμαστε ότι είναι πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά.

Οι τάρτες του καλοκαιριού είναι γεμάτες φρούτα!

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ανεκμετάλλευτα τα φρούτα που απλόχερα μας δίνει αυτή η εποχή και έτσι τα κάναμε τάρτες! Από τάρτα με κεράσια και lemon pie μέχρι γκαλέτ – 8 συνταγές που δοξάζουν το ελληνικό καλοκαίρι.

Χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλυκαντικά

Συνταγές–έκπληξη για όσους θέλουν να αποφύγουν τη ζάχαρη στη διατροφή τους. Δεν έχουν ούτε ζάχαρη, ούτε μέλι, ούτε στέβια, ούτε σιρόπι αγαύης ούτε άλλο γλυκαντικό. Πώς παίρνουν τη γλύκα τους; Από τα φρέσκα και τα ξερά φρούτα που περιέχουν.

Αλμυρές και γλυκές κρέπες

Για πρωινό, για σνακ, για επιδόρπιο, για γλυκό, για αλμυρό, για ό,τι θες, έχουμε την κατάλληλη κρέπα. Από μεγαλόπρεπη τούρτα με σοκολάτα μέχρι κρέπες με καραμέλα ή με λεμονόκρεμα! Και κρέπες με κοτόπουλο έχουμε, όπως επίσης με τυριά, για όσους προτιμούν αλμυρές βερσιόν.

Με μία σφολιάτα

Τα πάντα μπορούμε να ετοιμάσουμε με ένα φύλλο σφολιάτας, από γλυκάκια που σερβίρουμε σαν κέρασμα με τον καφέ μέχρι λιχούδικα πρωινά και εμβληματικά μιλφέιγ.

Και δώρο: έξτρα τεύχος με 14 γλυκά ψυγείου

Μια έκρηξη δροσιάς είναι αυτή η έξτρα έκδοση που κυκλοφορεί μαζί με το κυρίως τεύχος. Και τι δεν έχει! Ζελέ φρούτων, μπαβαρουάζ γιαουρτιού με βύσσινο, μουχαλεμπί, μους σοκολάτα, το μαμαδίστικο ζελέ με γιαούρτι και ανανά, κρέμα με ζελέ τριαντάφυλλο, μπισκοτογλυκό με σαβουαγιάρ και σαντιγί κι ένα σωρό άλλες ιδέες.

Το καλοκαιρινό «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 16 Ιουνίου. Μην το χάσετε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών