PROMO

Στο Ζάχαρη & Αλεύρι κερνάμε τα πιο ωραία γλυκά της Άνοιξης!

Νηστίσιμα γλυκά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, πασχαλινά ζυμώματα και επιδόρπια για το τραπέζι της Λαμπρής αλλά και συνταγές για να γλυκάνουμε τους δικούς μας όλες τις άλλες μέρες.

22.04.2024| Updated: 25.04.2024
Στο Ζάχαρη & Αλεύρι κερνάμε τα πιο ωραία γλυκά της Άνοιξης!

Από τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Πρωτομαγιά κι έπειτα στο Πάσχα, κυλούν οι μέρες σαν νεράκι και μας φέρνουν πιο κοντά στο καλοκαίρι. Κάθε χρονικό ορόσημο της άνοιξης είναι και μία ακόμα ευκαιρία να γλυκαθούμε και στο Ζάχαρη & Αλεύρι θα βρούμε ό,τι γλυκό χρειαζόμαστε για κάθε περίσταση.

Νηστίσιμα & Vegan: για τη Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο…

Λιχούδικο κέικ σοκολάτα, αρωματικό λαδοκέικ με σταφίδες και εσπεριδοειδή, σιροπιαστή σουσαμόπιτα με ταχίνι, λαχταριστά βουτήματα με κανέλα και κρασί, τραγανά λεμονοκουλουράκια και αφράτοι λουκουμάδες-ντόνατ. Και όμως είναι νηστίσιμα! Τα ετοιμάζουμε εύκολα στην κουζίνα του σπιτιού μας και τα απολαμβάνουμε όλες τις ημέρες της νηστείας, αλλά και όλο τον χρόνο αφού είναι κατάλληλα και για vegans!

Τσουρέκια, κουλούρια και επιδόρπια για το τραπέζι του Πάσχα

Τι θα ζυμώσουμε το Πάσχα και τι θα κεράσουμε στο λαμπριάτικο τραπέζι; Εμπνεόμαστε από τα πασχαλινά γλυκά της Ελλάδας, που είναι μια ωδή στην άνοιξη και στα αρώματά της, και ετοιμάζουμε σαμοθρακιώτικα τσουρέκια-«λουκούμια», σβίγκους Αχαΐας με μέλι, γαλατόπιτα, γιαννιώτικα κουλούρια, που προσφέρονται στολισμένα από τους νονούς στα βαφτιστήρια τους, αμυγδαλόπιτα Καβάλας που μοιάζει και με ρεβανί, γιαουρτογλυκό ταψιού σιροπιαστό με φύλλα και κρέμα, τζεβρεμέδες, σαν γαλακτομπούρεκα ατομικά, αλλά με μυζήθρα, και εργολάβους. Και μαζί με αυτά της παράδοσης, έχουμε και πιο μοντέρνες ιδέες: από κανταΐφι στρωτό στο ταψί γεμιστό με κρέμα τσίζκεϊκ μέχρι τάρτα με φράουλες και αμύγδαλα και μπριοσάκια με σάλτσα βανίλιας.

Τώρα είναι η εποχή για τα πιο ωραία γλυκά κουταλιού!

Συκαλάκι, καρυδάκι, φράουλα, άνθη λεμονιάς και πέταλα τριαντάφυλλου γίνονται τα πιο φίνα γλυκά κουταλιού. Μήπως φέτος ήρθε η ώρα να φτιάξουμε;

Εύκολα, επίπεδα ψωμιά

Είναι εντυπωσιακά, απίθανα νόστιμα, μυρωδάτα και έτοιμα στο πι και φι. Από την παραδοσιακή λαδένια μέχρι το ευφάνταστο κρεμμυδόψωμο, τα ανοιξιάτικα ψωμιά μας μοσχοβολούν δεντρολίβανο, ρίγανη, μυρώνια και βασιλικό.

Γλυκά απ’ τα παλιά

Γλώσσες της πεθεράς, καριόκες, πάστα ταψιού, σαλάμι με καρύδα, εκμέκ με τσουρέκι, καρυδόπιτα… Κλασικά και αξεπέραστα όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα παλιομοδίτικα γλυκά, σπιτικά ή σπεσιαλιτέ των παλιών ζαχαροπλαστείων, εξακολουθούμε να τα ετοιμάζουμε καθημερινές και γιορτές, και παραμένουν τα αγαπημένα μας, με μικρές και μεγαλύτερες παραλλαγές.

Έξτρα τεύχος: 15 ιταλικά γλυκά που αγαπάμε

Και όπως πάντα δώρο ένα έξτρα τεύχος με 15 συνταγές. Αυτή τη φορά εξερευνούμε την ιταλική ζαχαροπλαστική και δοκιμάζουμε τα κορυφαία γλυκά της: τιραμισού αλλά με σοκολάτα, ζαμπαγιόνε, πανακότα με φράουλες, ιταλική πάστα φλώρα, torta della nonna, bonet (σαν κρεμ καραμελέ μόνο που περιέχει μπισκότα, σοκολάτα και καφέ), κέικ καπρέζε κι ένα σωρό άλλα που δεν θα χορταίνετε.

Το ανοιξιάτικο «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 26 Απριλίου. Μην το χάσετε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών