PROMO

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου μαγειρεύουν οι παππούδες μας

Τεντώνουμε τα αυτιά μας και ακούμε όσα έχουν να μας πουν πριν ξεφτίσουν οι αναμνήσεις. Στον «Γαστρονόμο» που κυκλοφορεί στις 13/2 με την «Καθημερινή της Κυριακής».

08.02.2022| Updated: 10.02.2022
Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου μαγειρεύουν οι παππούδες μας

O Γαστρονόμος Φεβρουαρίου, γεμάτος με ιστορίες και μαγειρικές της μεταπολεμικής Ελλάδας, είναι αφιερωμένος στους παππούδες μας, τους εκπροσώπους μιας γενιάς που ανδρώθηκε στα δύσκολα και στις μνήμες της κουβαλάει τις μυρωδιές και τις γεύσεις της παραδοσιακής μας κουζίνας.

Οι παππούδες μας

Ένας ψήστης από τη Θεσσαλία. Ένας κτηνοτρόφος, κουρέας και κάπελας από την Κρήτη. Ένας μελισσοκόμος-κρεοπώλης-φρουτέμπορος-παντοπώλης-βυρσοδέψης-τσαγκάρης από την Ικαρία. Ένας καπετάνιος που έγινε εστιάτορας και μάγειρας στη Μύκονο. Δύο ακόμα εστιάτορες, ο ένας αυτός που άνοιξε το πρώτο ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα, ο άλλος με το ωραιότερο αστικό εστιατόριο της πόλης. Ένας μπάρμαν, συνδημιουργός ενός από τα ιστορικότερα αθηναϊκά μπαρ. Ένας μπακάλης από τη Νάξο. Δύο επιστήμονες, ψαράδες, καλοφαγάδες και οικιακοί μάγειρες. 10 πρόσωπα-σύμβολα της τελευταίας γενιάς που ήξερε να κάνει πολλά με ελάχιστα, που δεν πετούσε τίποτα και που μαγείρευε με το βρισκούμενο. Της τελευταίας γενιάς που μεγάλωσε και μας μεγάλωσε με το τσουκάλι της παράδοσης.

Έθιμα της Αποκριάς

Επίσης, στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου θα μάθετε τα πάντα για τα έθιμα της Αποκριάς μαζί με τις προτάσεις μας για κρεοφαγία, τυριά, μακαρόνια, αποστάγματα και κρασιά.

Τα γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου

Όπως κάθε μήνα, ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει απίθανα γλυκά: Για τον Φεβρουάριο έφτιαξε μοναδικά κλασικά αλλά και πρωτότυπα ρυζόγαλα.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου αυτήν την Κυριακή με την Καθημερινή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών