PROMO

Στον Γαστρονόμο Ιανουαρίου κάνουμε ρεβεγιόν!

Το τελευταίο τεύχος που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 είναι ένας οδηγός για να περάσουμε το πιο αξέχαστο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς. Κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου.

19.12.2022| Updated: 21.12.2022
Στον Γαστρονόμο Ιανουαρίου κάνουμε ρεβεγιόν!

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» γιορτάζουμε την αλλαγή της χρονιάς με 40 συνταγές-έκπληξη. Από τα ορεκτικά μέχρι το επιδόρπιο, έχουμε φτιάξει ένα πλήρες συνταγολόγιο με πρωτότυπες και νόστιμες ιδέες είτε θέλουμε να κάνουμε ένα καθιστό δείπνο είτε έναν χαλαρό μπουφέ με μεζέδες. Οι ιδέες περισσεύουν… 

Πιλάφια σε φόρμα, πιο εντυπωσιακά και από τούρτες, με συνδυασμούς υλικών που ιντριγκάρουν και γεύση που συναρπάζει. Οι σεφ μας μαγειρεύουν πιλάφι με κολοκύθα, κάστανα και πικάντικο τυρί ή με ξηρούς καρπούς και χειμωνιάτικες ρίζες. Αλλά και με κυδώνια και αρνίσια συκωταριά, και φτιάχνουν και ένα κλασικό πιλάφι Μιλανέζα, εμπλουτισμένο με λαχανικά.

Ακόμα, μαθαίνουμε τη μαγική τέχνη του ανατολίτικου μπουρεκιού. 

Ο μάστορας στις ζύμες και στις πίτες Κωστής Κωστάκης μάς δείχνει πώς θα το ετοιμάσουμε ανοίγοντας μόνοι μας μεγάλο και στριφτό χειροποίητο φύλλο και μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του. 

Οι σεφ του «Γ» εμπνέονται από τα αγαπημένα μικρασιατικά φαγητά και τα μεταμορφώνουν σε απίθανους γιορτινούς μεζέδες. Τους δοκιμάσαμε πρώτη φορά στα φετινά Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου και θα τους επαναλάβουμε στο σπίτι, τις ημέρες των γιορτών.

Επιστρέφουμε στη συνταγή-σύμβολο της Αθήνας: Ψάρι αθηναϊκή μαγιονέζα. Η κλασική συνταγή και οι τολμηρές παραλλαγές της θα είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε καλό τραπέζι των ημερών.

Χοιρινό ρολό στον φούρνο ή πάπια σαλμί; Τα κρεατικά της γιορτής είναι κλασικά αγαπημένα πιάτα από το ρεπερτόριο γιορτινών μαγειρεμάτων!

Και για το τέλος, τι; Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης έχει πολλές ιδέες για τα επιδόρπια των ημερών, καθένα και μια γλυκιά ονειροφαντασία. Από μον μπλαν σε ποτήρι μέχρι προφιτερόλ έχει το μενού! Και μας δίνει και την πιο εκπληκτική και πρωτότυπη συνταγή για Βασιλόπιτα ψημένη μέσα σε φύλλα, σαν κοπεγχάγη!

Αυτό το τεύχος, φιλοξενεί επίσης ένα πλήρες ρεπορτάζ από τα φετινά 15α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου που δόθηκαν σε 11 Μικρασιάτες παραγωγούς, σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Οι ιστορίες των βραβευμένων και τα στιγμιότυπα από την ημέρα της βράβευσης, μας μεταφέρουν σε όλα τα σημεία του χάρτη της Ελλάδας αλλά και πίσω στον χρόνο…

Καλή Χρονιά!

Ο Πρωτοχρονιάτικος Γαστρονόμος κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών