PROMO

Στον Γαστρονόμο Ιουνίου: Καλοκαίρι στην Αθήνα!

Ο Γαστρονόμος Ιουνίου που κυκλοφορεί στις 9/6 με την Καθημερινή της Κυριακής είναι ένας καλοκαιρινός οδηγός επιβίωσης στην Αθήνα με 250 διευθύνσεις δροσιάς, 80 συνταγές και πολλές προτάσεις για κοντινές εκδρομές στο βουνό ή στη θάλασσα για να περάσουμε ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην πόλη.

03.06.2024| Updated: 06.06.2024
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Στον Γαστρονόμο Ιουνίου: Καλοκαίρι στην Αθήνα!

Σε αυτό το τεύχος, αναζητάμε τις πιο ωραίες διαφυγές δροσιάς μέσα στην Αθήνα και συνθέτουμε έναν οδηγό επιβίωσης που θα κάνει το καλοκαίρι στην πόλη όχι απλά υποφερτό αλλά φουλ διασκεδαστικό και απολαυστικό. Σκορπίσαμε σε όλη την Αθήνα, διασχίσαμε την ακτογραμμή της Αττικής, κολυμπήσαμε σε παραλίες, πήγαμε εκδρομή σε πάρκα και δρυμούς, βγήκαμε για φαγητό και ποτό σε αθηναϊκές αυλές και σε ταράτσες, μαγειρέψαμε τα πιο ωραία φαγητά και μεζέδες για τις καλοκαιρινές μαζώξεις στο σπίτι και οραματιστήκαμε ένα υπέροχο καλοκαίρι που δεν στριμώχνεται στις λίγες μέρες διακοπών του Αυγούστου.

 

Αναλυτικά τα θέματα του τεύχους

Τα πιο καλοκαιρινά στέκια στην πόλη

Σε πράσινες αυλές και σε ταράτσες με θέα, σε δροσερές στοές που μας προφυλάσσουν από τον ανελέητο ήλιο και σε πλατείες και πεζοδρόμους, βρήκαμε τα πιο ωραία μαγαζιά για θερινές εξόδους από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πού θα φάμε μετά το μπάνιο;

Για πρώτη φορά ένας τόσο αναλυτικός οδηγός με τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό στα παράλια της Αττικής. Εξερευνήσαμε όλη την ακτογραμμή, δοκιμάσαμε δεκάδες μαγαζιά και καταλήξαμε σε μια λίστα με 32 διευθύνσεις για ταβέρνες-καταφύγια με καλό φαγητό κοντά στις αγαπημένες μας παραλίες. Φρέσκο ψάρι, μεζέδες, κρεατικά, αλλά και fine dining πλάι στο κύμα, για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι.

Πράσινες Ανάσες! Πού θα βρούμε λίγη σκιά στην πόλη;

Παίρνουμε τα βουνά, τα πάρκα και τα άλση της Αττικής, σε γνωστά και άγνωστα σημεία αστικού και περιαστικού πρασίνου, εντός και εκτός Λεκανοπεδίου, οργανωμένα και «άγρια», για πεζοπορία, ποδήλατο και πικνίκ με φίλους και παιδιά, για χαλάρωση και ανακούφιση από τη ζέστη της πόλης.

Καλοκαίρι σημαίνει λαδερά

Στην Ταβέρνα των Φίλων στον Κολωνό μαγειρεύουμε εμβληματικά λαδερά με φρέσκια ματιά, από γεμιστές πιπεριές με έξτρα λαδερή σάλτσα, μέχρι ζυμαρικά, οσπριοσαλάτες, τουρλού, κιμά και γίγαντες, όλα μαγειρεμένα με γενναίες δόσεις ελαιολάδου. Τις Κυριακές, μαγειρεύουμε τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φαγητά και στρώνουμε τραπέζι κάτω από τη σκιά της τέντας ή της κληματαριάς.

Μεζέδες του πικ νικ και μεζέδες της μπίρας

Στις πράσινες οάσεις της πόλης και των πέριξ απλώνουμε καρό τραπεζομάντηλα και φέρνουμε από το σπίτι εύκολους και χορταστικούς μεζέδες, από τα διαχρονικά κεφτεδάκια, μέχρι τάρτες και ντιπ για τα κριτσίνια μας και καλούμε την παρέα για ράθυμες ώρες σε οάσεις ησυχίας και ανακουφιστικής δροσιάς. Και κάτι ωραία βράδια στο μπαλκόνι ή την ταράτσα μαζευόμαστε οι φίλοι για μπίρα και τους απαραίτητους συνοδευτικούς μεζέδες.

18 νόστιμες περιπέτειες στα πέριξ της Αθήνας

Αστικά καλοκαιρινά πανηγύρια και κουρμπάνια, φρέσκα, κορυφαία θερινά φρούτα απευθείας από το δέντρο, τυριά από τα χέρια του τυροκόμου, σπάνιες ποικιλίες-κειμήλια από καλλιεργητές με μεράκι, επισκέψιμες φάρμες με φαγητό για μικρούς και μεγάλους, εξοχικοί πάγκοι με μποστανικά που μόλις κόπηκαν, όστρακα σε τιμές παραγωγού και ψάρια μέσα από το καΐκι. Η Αττική σε 18 γαστρονομικές στάσεις στα πιο απρόσμενα σημεία!

Πάμε θερινό;

Σινεφίλ νύχτες σε αυλές που μοσχοβολούν γιασεμί και σερβίρουν από σπιτική βυσσινάδα και χειροποίητη τυρόπιτα, έως λαχταριστά finger food και δροσερά κοκτέιλ. Μια αναδρομή στην ιστορία του θερινού σινεμά μαζί με συνταγές για απίθανα σάντουιτς που θα πάρουμε μαζί μας.

Παρέα με φίλους σε ταράτσες και μπαλκόνια

Η πιο ωραία συνθήκη του καλοκαιριού είναι να μαζευτούν οι φίλοι στο σπίτι. Η δράση μετατοπίζεται στο μπαλκόνι ή την ταράτσα και εκεί τα κεράσματα δίνουν και παίρνουν. Ετοιμάζουμε πανεύκολα θερινά κοκτέιλ σε κανάτες για να κυλήσει ωραία η βραδιά.

Και ακόμα: Δροσερά γλυκά ψυγείου με κρέμες, σοκολάτες, ζελέ και παγωτό, που θυμίζουν τα μαμαδίστικα κεράσματα των παιδικών μας χρόνων αλλά ανανεωμένα και με απενοχοποιημένη φρεσκάδα. Και, φυσικά, το Συνταγολόγιο Ιουνίου, με συνταγές για κάθε μέρα του μήνα, απλές, εύκολες και γρήγορες, με τα πιο φρέσκα εποχικά υλικά.

Ο Γαστρονόμος Ιουνίου κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Ιουνίου με την Καθημερινή.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT