PROMO

Τι καλό μας ετοίμασε το «Ζάχαρη & Αλεύρι» για το φθινόπωρο;

Στο νέο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί από τις 22/9 θα βρούμε 58 εύκολες συνταγές για να γλυκάνουμε το φθινόπωρο.

18.09.2023| Updated: 21.09.2023
Τι καλό μας ετοίμασε το «Ζάχαρη & Αλεύρι» για το φθινόπωρο;

Είναι η εποχή ανασυγκρότησης και επιστροφής στο σπίτι, μετά το «ξόδεμα» του καλοκαιριού, τις διακοπές και τις ατέλειωτες βόλτες. Το σπίτι γίνεται ξανά σημείο συνάντησης για την οικογένεια και τους φίλους και εμείς είμαστε πάντα σε εγρήγορση για το τι θα μαγειρέψουμε και τι θα κεράσουμε σε αυτές τις φιλικές ή πιο επίσημες περιστάσεις. Αλλά ακόμα και στην καθημερινότητά μας, πάντα ένα γλυκό ή ένα σνακ θα μας χρειαστεί, για κολατσιό, για τον καφέ μας, για να πάρουν τα παιδιά ένα σπιτικό σνακ στο σχολείο, για να φάμε στο πρωινό μας… Στο νέο «Ζάχαρη & Αλεύρι» θα βρούμε 58 εύκολες συνταγές για να καλύψουμε όλες αυτές τις ανάγκες μας.

Η θεματολογία του τεύχους

Τάρτα μήλου

Στρούντελ

Με το αγαπημένο φρούτο του φθινοπώρου, το μήλο, ετοιμάζουμε 7 μηλογλυκά-έκπληξη, που θα θέλουμε να φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Ιδιαίτερες τάρτες, που συνδυάζουν το φρούτο με κρέμα ή αμύγδαλο, ένα υπέροχο και ασυνήθιστο κέικ που περιέχει μήλα βρασμένα σε σιρόπι, αλλά και έναν εντυπωσιακό κορμό για όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι. Και όχι μόνο…

Μουστοκούλουρα τραγανά

Μπακλαβάς με πετιμέζι

Ξεκίνησε ο τρύγος. Ευκαιρία να θυμηθούμε κάποια λατρεμένα παραδοσιακά γλυκά με μούστο και πετιμέζι, όπως τα μουστοκούλουρα και η μουσταλευριά, και να γνωρίσουμε και κάποια άλλα που σίγουρα δεν έχουμε ξαναφτιάξει, όπως ο μπακλαβάς με πετιμέζι!

Στριφτή κολοκυθόπιτα γλυκιά

Φανουρόπιτα με μαστίχα

Φανουρόπιτα με μαστίχα, καρυδόπιτα, ταχινόπιτα χωρίς φύλλο και δύο εκδοχές γλυκιάς κολοκυθόπιτας. Οι γλυκές πίτες της εποχής θα συντροφεύουν τον καφέ μας, τον χυμό των παιδιών αλλά και κάθε στιγμή χαλάρωσης και απόλαυσης.

Βάφλες με γραβιέρα μέσα στη ζύμη

Βάφλες με ξινόγαλα και παγωτό, από τις πιο δημοφιλείς συνταγές που κυκλοφορούν στην Αμερική

Ήρθε η ώρα να πάρουμε μια βαφλιέρα μόνο και μόνο για να ετοιμάσουμε τις υπέροχες αλμυρές & γλυκές βάφλες που θα βρούμε στο τεύχος. Για πρωινό, brunch ή ένα σνακ ανά πάσα ώρα της ημέρας.

Μπισκότα σοκολάτας με καρύδια και μέλι

Μπισκότα με κορνφλέικς

Συνταγές για τα πιο εύκολα και γρήγορα μπισκότα με διάφορες γεύσεις όπως μήλο ή σοκολάτα-καρύδι-μέλι. Κι έχουμε πάντα στο σπίτι τα δικά μας βουτήματα για το γάλα ή τον καφέ.

Λαδένια Κιμώλου, η πίτσα των Κυκλάδων!

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, αφράτο και στριφτό

5 καταπληκτικές ιδέες για το σχολικό κολατσιό: λαδένια, ελιόψωμο Κιμώλου, τυρόψωμο, κουλούρι σουσαμένιο, μέχρι και μπρέτσελ!

Εργολάβοι ή αλλιώς αμυγδαλωτό μπισκότο

Σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα με φύλλο κρούστας και γλυκά του κουταλιού!

Λατρεύουμε το αμύγδαλο σε όλες τις μορφές του και σε αυτό το τεύχος το κάνουμε από εργολάβους μέχρι αμυγδαλωτά και γλυκό κουφέτο που κερνούν στους γάμους.

Δώρο έξτρα τεύχος: παιδικό πάρτι!

Τούρτα-αριθμός

Cupcakes-χωνάκια με γεύση red velvet

14 τούρτες και κεράσματα για τα γενέθλια και τις ονομαστικές εορτές των παιδιών. Εδώ και αν θα βρούμε ιδέες! Από τούρτα σε σχήμα αριθμού μέχρι χωνάκια μέσα στα οποία ψήνουμε κέικ red velvet!

Το φθινοπωρινό «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 22 Σεπτεμβρίου. Μην το χάσετε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών